Lokale besturen besparen meer dan 2 miljoen op ICT dankzij VERA

Dankzij het autonome provinciebedrijf VERA besparen lokale besturen op hun vaste kosten voor informatica . Vorig jaar kochten Vlaams-Brabantse lokale besturen via diverse raamovereenkomsten van VERA hard- en software maar ook digitale technologie aan. Hierdoor bespaarden ze samen maar liefst 2.073.282 euro. De vrijgekomen middelen kunnen ze gebruiken voor strategische ICT-projecten. 

VERA is het Vlaams-Brabantse steunpunt voor e-government. Ze begeleidt overheden, zoals gemeenten, OCMW’s, politie- en hulpverleningszones, bij de invoering van e-government. In 2017 breidde ze opnieuw haar dienstverlening uit. ‘Intussen zijn we in bijna elke gemeente aan de slag als IT-beheerder, projectleider of informatieveiligheidsconsulent. Als het niet bij het gemeentebestuur zelf is, dan wel bij het OCMW of de lokale politiezone. Ook onze raamovereenkomsten scheerden hoge toppen. We hebben dit jaar maar liefst 2.073.282 euro bespaard voor onze lokale besturen! Een stijging van 30% t.o.v. 2016 :-)’, glimlacht Véronique Janssens, directeur van VERA.

De diversiteit in de doelgroep blijkt ook uit een overzicht van de besparingen per individueel bestuur. De besturen die het meest bespaarden zijn Zorg Leuven en OCMW Leuven met respectievelijk 237.231 euro en 202.507 euro. Dat is een enorme besparing, gerealiseerd bij de aankoop van IP-telefonie en indoor en outdoor netwerk. De gemeente Huldenberg met 70.252 euro, de gemeente Machelen met 53.256 euro en de politiezone Kastze met 57.772 euro vullen de top vijf aan.

‘Dankzij deze samenwerkingsprojecten en raamcontracten van VERA konden de lokale besturen geld en tijd besparen’, zegt gedeputeerde Tie Roefs. ‘Besparingen gebeuren via de kortingen van een raamovereenkomst ten opzichte van de standaardprijs. Het gespaarde bedrag kunnen de besturen opnieuw investeren in e-government. Op die manier maakt de provincie Vlaams-Brabant samen met VERA werk van de digitale transformatie en evolueren we naar een Vlaams-Brabant smart region.’

Tie Roefs

Gedeputeerde voor informatica, Provincie Vlaams Brabant

Véronique Janssens

Directeur, VERA

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be