Logeren in Vlaanderen lanceert nieuw logiesboek

Vandaag verschijnt de nieuwe editie van het logiesboek ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2019’ vol met leuke, verrassende en gastvrije logeeradresjes in Vlaanderen. Om de lancering te vieren, organiseerde Logeren in Vlaanderen samen met Radio 2 ‘Het Grootste Ontbijt van Vlaanderen’. 

Logiesboek ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2019’

In het logiesboek ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2019’ staan meer dan 450 Vlaamse logeeradresjes voor een dichtbijvakantie in de groene regio’s, aan de kust of in de stad. Wie daarin zijn gading nog niet helemaal vindt, kan ook altijd terecht op de website www.logereninvlaanderenvakantieland.be voor zelfs nog een ruimer aanbod van meer dan 800 adresjes.

Vanaf vandaag is het nieuwe logiesboek gratis verkrijgbaar bij alle Diensten voor Toerisme in heel Vlaanderen.
Men kan het vanaf dan ook gratis ophalen bij de lokale Relay en Press Shops in zijn buurt, zolang de voorraad strekt. Of men kan het logiesboek online bestellen op www.logereninvlaanderenvakantieland.be
 

Logeren in Vlaams-Brabant

'Uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen blijkt er in de eerste 7 maanden van 2018 1.313.800 overnachtingen geregistreerd werden in Vlaams-Brabant. Dit zijn er 143.716 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit komt overeen met een stijging van 14,3% en hiermee scoort Vlaams-Brabant beter dan het gemiddelde in Vlaanderen waar een stijging is van 11,3%. Het is hiermee zelfs de sterkste stijger in Vlaanderen wat betreft het aantal overnachtingen',  zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Met deze goede cijfers is het toerisme in Vlaams-Brabant opnieuw op weg naar een recordjaar. 2017 was met 2.032.932 overnachtingen reeds het beste jaar ooit en als deze positieve trend zich verder zet, dan zal 2018 dit record sterk overstijgen.

'Met ‘Iedereen Toerist’ trekt Toerisme Vlaams-Brabant ook volop de kaart van toegankelijkheid. Het voorzien van de nodige investeringen in dit kader is voor veel toeristische ondernemers op financieel vlak geen evidentie. Daarom lanceerden we eind november een subsidie-oproep ter ondersteuning van de sector om de toegankelijkheid in kleinschalige logies en fietscafés te verhogen', aldus gedeputeerde Monique Swinnen.

Drempels verlagen of zelfs wegnemen en de vrijetijdsparticipatie verhogen van elke persoon, ongeacht zijn of haar beperking, is het doel van deze oproep. Met deze subsidie steunen Toerisme Vlaams-Brabant ondernemers die de uitdaging aangaan om de inclusie en toegankelijkheid te verhogen in hun logies of fietscafé.

Meer informatie en de subsidie aanvragen via www.toerismevlaamsbrabant.be/subsidie-toegankelijkheid


De Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque

Wie nog op zoek is naar een eindejaarsgeschenk voor zijn partner, familie of collega, kan een vakantie cadeau geven dankzij de Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque.

De Vakantiecheque kan snel en veilig besteld en geprint worden op www.devakantiecheque.be
 Voor 3,50 euro krijgt men een mooie cadeauverpakking met het logiesboek binnen de 5 werkdagen thuis gestuurd. De cheques zijn beschikbaar voor bedragen van 35, 50 of 100 euro. Ze zijn 18 maanden geldig en niet verlengbaar.

De logiesuitbaters betalen geen commissie op deze Vakantiecheques. Dit betekent 100% rechtstreekse omzet voor de logiessector.

 

 

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams Brabant

Liesbet Vandenberghe

Directeur, Logeren in Vlaanderen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be