Life-on-Chip stimuleert kruisbestuiving tussen biologie en technologie

Op 9 en 10 februari organiseert Smart Hub Vlaams-Brabant de 4e editie van de Life-on-Chip Conferentie. De bedoeling van dit event, waarop zo’n 250 binnen- en buitenlandse bedrijven uit onderzoek en industrie aan deelnemen, is om baanbrekende kruisbestuiving tussen biologie en technologieën te stimuleren.


Levende cellen combineren met nanotechnologie, 3D-printen en artificiële intelligentie? Innoverende kruisbestuiving die toelaat om op een snelle en diervriendelijke manier geneesmiddelen te ontwikkelen op maat van de patiënt?

“Het klinkt nog als verre toekomst, maar we staan er veel dichter bij dan we denken. Tal van doorbraken in de gezondheidszorg liggen binnen handbereik en daarin spelen onze gerenommeerde bedrijven en onderzoeksinstellingen een cruciale rol”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.

Wetenschappers en ondernemers getuigen tijdens de Life-on-Chip Conferentie hoe zij hun ideeën hebben weten realiseren. Van anderen horen we dat ze er nog niet helemaal zijn. Wat al deze onderzoekers en bedrijfsleiders bindt, is dat de weg van idee naar realisatie moeilijk is en dat daarom samenwerking cruciaal is om sneller verder te gaan in het belang van onze gezondheidszorg.

“Tijdens de Life-on-Chip Conferentie zetten we onze bedrijfsleiders en wetenschappers aan tot samenwerking met als doel de patiënt van de toekomst een zorg te geven die hem letterlijk op het lijf geschreven is”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor internationalisering.

Smart Hub Vlaams-Brabant werkt voor de Life-on-Chip Conferentie samen met de speerpuntcluster flanders.healthTech (DSP Valley, MedTech Flanders en flanders.bio), VIB, imec, BioWin, Antleron, EIT Health en EEN/VLAIO.

Tijdens de 2-daagse conferentie zijn er thematische sessies en is er veel ruimte om virtueel met elkaar in overleg te gaan.

Meer info: https://life-on-chip-2022.b2match.io/

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Philip Dingemans

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be