Life-on-Chip op 21 en 22/2

Baanbrekende samenwerking innoveert onze gezondheidszorg

Menselijke cellen, stukjes weefsel of mini-organen combineren met nanotechnologie, 3D-printen en artificiële intelligentie? Innovaties die toelaten om op een snelle en diervriendelijke manier geneesmiddelen te ontwikkelen op maat van de patiënt? Hierover organiseren de provincie Vlaams-Brabant, flanders.bio, DSP Valley en Leuven MindGate op 21 en 22 februari een unieke Life Sciences-conferentie in het Provinciehuis van Leuven.

Om baanbrekende kruisbestuiving tussen biologie, technologie en data te stimuleren, nemen meer dan 140 binnen- en buitenlandse pioniers uit onderzoek en industrie deel aan de 2-daagse ‘Life-on-Chip’-conferentie in het Provinciehuis op 21 en 22 februari.

Wetenschappers en ondernemers getuigen er hoe zij hun ideeën konden realiseren of hoe ze eraan werken om hun doel te bereiken. Wat al deze onderzoekers en bedrijfsleiders bindt, is dat de weg van idee naar realisatie moeilijk en lang is. Daarom is samenwerking cruciaal om op een snelle en duurzame manier verder te gaan in het belang van onze gezondheidszorg.

“Tal van doorbraken in de Life Sciences liggen binnen handbereik en daarin spelen onze gerenommeerde onderzoeksinstellingen en bedrijven een cruciale rol”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie en EFRO-programma’s. “Met deze conferentie zetten we Vlaams-Brabant verder op de kaart als innovatieve kennisregio”.

“Tijdens de ‘Life-on-Chip’-conferentie zetten we wetenschappers en bedrijfsleiders aan tot samenwerking met als doel de patiënt van de toekomst een zorg te geven die hem letterlijk op het lijf geschreven is”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor internationalisering.

Deze conferentie kadert in het project ‘Internationalisering van MedTech, BioTech en RegMed’ waarvoor de provincie Vlaams-Brabant samenwerkt met Flanders.bio, DSP Valley en Leuven MindGate. Ook de RegMed-Community en Flanders Investment & Trade zijn hierin partners.

Dit project wordt mogelijk gemaakt via subsidies van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
 

Praktische info:

Datum: van 21 februari 16 uur tot 22 februari 19 uur

Locatie: Provinciehuis, Provincieplein 1in Leuven

Programma: https://www.smarthubvlaamsbrabant.be/international/life-on-chip

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor economie, Provincie Vlaams Brabant

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor internationalisering, Provincie Vlaams Brabant

Philip Dingemans

Dienst economie, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be