Liedekerke plant lindebomen

Op 24 februari plantten de gemeente Liedekerke en Kiemkracht drie lindebomen aan op de rotonde ter hoogte van de gemeentelijke loods. Deze aanplant maakt deel uit van het project 'groen-blauwe inrichting openbaar domein', een wedstrijd van de provincie Vlaams-Brabant, waar Liedekerke als een van de winnaars uit de bus kwam. In het kader van dit project zal, naast de aanplant van de lindebomen, binnenkort ook een klimaatbestendige regentuin aangelegd worden.


Het gaat om drie winterlindes, aantrekkelijke bomen voor bijen. Deze aanplant kadert namelijk ook in het gemeentelijke bijenplan, waarvoor Liedekerke de titel 'Bijenvriendelijkste gemeente van Vlaanderen' mocht ontvangen, samen met Beringen.

De gemeente Liedekerke gaat inzetten op ontharding en de aanplant van groen en bomen, twee belangrijke doelstellingen uit het gemeentelijke klimaatactieplan en het Lokaal Energie- en Klimaatpact.

 

"We willen tegen 2040 een klimaatneutrale provincie zijn", zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu. "Daarom steunen we projecten die helpen om de doelstellingen van het provinciale klimaatplan te halen. Gemeenten die hun openbaar domein willen vergroenen en ontharden, kunnen genieten van een voordelige projectbegeleiding groen-blauwe inrichting openbaar domein dankzij onze aankoopcentrale. Bij de opstart van de aankoopcentrale kregen gemeenten de kans om hun project in te dienen voor een gratis begeleiding. Het vergroenings- en onthardingsproject van Liedekerke was daar één van".

 

Meer info: Voordelige projectbegeleiding groen-blauwe inrichting openbaar domein | Provincie Vlaams-Brabant (vlaamsbrabant.be)

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Steven Van Linthout

Schepen, Gemeente Liedekerke

Inez Debaus

Dienst leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be