Leuvense Faculteit Sociale Wetenschappen in het Europablauw

Op 9 mei was het de Europese feestdag. Dan werden in het hele land gebouwen verlicht in het blauw. In Leuven zorgde Europa Direct Vlaams-Brabant voor de verlichting van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de KU Leuven.

“Op Europadag vieren we het ontstaan van de Europese samenwerking. De datum markeert de verjaardag van de historische Schuman-verklaring. Daarin pleitte deze politicus voor een nieuwe vorm van politieke samenwerking in Europa, die oorlog tussen de Europese naties ondenkbaar zou maken. Een bijzonder actuele gedachte”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Europa.

Op 9 mei, tijdens de Europadag, werd de Leuvense Faculteit Sociale Wetenschappen in het blauw verlicht (foto's: copyright Lander Loeckx)
Op 9 mei, tijdens de Europadag, werd de Leuvense Faculteit Sociale Wetenschappen in het blauw verlicht (foto's: copyright Lander Loeckx)

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Marlies Vanthuyne

Dienst Europa, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be