Leerlingen zoeken naar hun toekomst op doe-beurs

De provincie Vlaams-Brabant organiseert van 6 tot en met 8 februari een doe-beurs in de Brabanthal in Leuven. Zo’n 5.000 Vlaams-Brabantse leerlingen van 10 tot 14 jaar uit 104 scholen kunnen kiezen uit meer dan 85 workshops om verschillende beroepen te ontdekken en zo hun toekomst voor te bereiden.
 

Wat houdt een job als matroos, ondernemer, verpleegkundige, wetenschapper, tuinaannemer of kok juist in? Op deze en nog meer vragen over jobs krijgen leerlingen van Vlaams-Brabantse scholen een antwoord tijdens de Vlaams-Brabantse doe-beurs. 

‘Proeven van een job is ook voor jonge kinderen belangrijk voor het maken van een juiste studiekeuze’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs. ‘Jongeren moeten zelf kunnen doen, ontdekken en ervaren. Ze worden tijdens de beurs ook geprikkeld om nieuwe mogelijkheden te verkennen’.

De workshops voor de leerlingen worden gegeven door mensen uit de beroepssectoren en secundaire scholen. Op die manier krijgen jongeren een kijk op wat een beroep en/of studierichting  echt inhoudt.

Met het educatief pakket wordt de doe-beurs meer dan een leuke uitstap. Leerlingen kunnen met dit pakket hun talenten ontdekken, krijgen te horen wat ze met hun talenten kunnen doen en waar ze terecht kunnen tijdens hun keuzeproces.

De doe-beurs is ook open op woensdagnamiddag. (Groot)ouders kunnen dan samen met hun kinderen gratis de doe-beurs bezoeken en zo samen uitproberen welke leuke beroepen er bestaan. Ze kunnen stempels verzamelen bij de verschillende workshops  en op die manier kans maken op een mooie prijs.

 

 

 

 

 

Els Breunig

Dienst onderwijs, Provincie Vlaams Brabant

Marc Florquin

Gedeputeerde voor onderwijs, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be