Leerlingen zoeken naar hun toekomst op de doe-beurs

Voor de 10de keer organiseert de provincie Vlaams-Brabant van 26 tot en met 28 februari een doe-beurs in de Brabanthal in Leuven. Ongeveer 5.000 leerlingen van 10 tot 14 jaar uit 105 Vlaams-Brabantse scholen kunnen kiezen uit meer dan 85 workshops om verschillende beroepen te ontdekken en zo hun toekomst voor te bereiden. 

Wat houdt een job als matroos, ondernemer, verpleegkundige, wetenschapper, tuinaannemer of kok juist in? Op deze en nog meer andere vragen over jobs krijgen leerlingen van Vlaams-Brabantse scholen een antwoord tijdens de Vlaams-Brabantse doe-beurs. 

“Kunnen proeven van een job is voor jongeren belangrijk voor het maken van een juiste studiekeuze,” zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor onderwijs. “Een goede keuze bouwt op goede en betrouwbare informatie. Tijdens de doe-beurs kunnen jongeren zelf ontdekken en ervaren. Kinderen worden hierdoor ook geprikkeld om nieuwe mogelijkheden te exploreren, om zo hun interesses en mogelijkheden te leren kennen".

De workshops voor de leerlingen worden gegeven door beroepssectoren/sectorfondsen en secundaire scholen. Op die manier krijgen jongeren een reële kijk op wat een beroep en/of studierichting inhoudt.

Met het educatief pakket wordt de doe-beurs meer dan een leuke uitstap. Leerlingen kunnen met dit pakket hun talenten ontdekken, krijgen te horen wat ze met hun talenten kunnen doen en waar ze terecht kunnen tijdens hun keuzeproces.

De doe-beurs is ook open op woensdagnamiddag. (Groot)ouders kunnen dan samen met hun kinderen gratis de doe-beurs bezoeken en zo samen uitproberen welke leuke beroepen er bestaan.

 

 

Contacteer ons
Bart Nevens Gedeputeerde voor onderwijs, Provincie Vlaams-Brabant
Els Breunig Dienst onderwijs, Provincie Vlaams Brabant
Bart Nevens Gedeputeerde voor onderwijs, Provincie Vlaams-Brabant
Els Breunig Dienst onderwijs, Provincie Vlaams Brabant
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creƫert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven