Leerlingen PISO bouwen mobiele winkel voor woonzorgcentrum

De leerlingen van het derde en vierde jaar Houtbewerking van de provinciale school PISO Tienen hebben voor woonzorgcentrum Oleyck in Landen een ‘mobiele winkel’ gebouwd.

‘De ‘mobiele winkel’ is een echt rijdend winkeltje waarmee het personeel door de gangen van het woonzorgcentrum zal rijden om de bewoners, die soms slecht te been zijn en de kans niet zien om naar een ‘echte’ winkel te gaan, de kans te geven om wat extra inkopen te doen. Het project bevordert dan ook de sociale werking in het woonzorgcentrum’, zegt Paulette Wouters, directeur PISO.

‘Voor onze leerlingen van PISO Tienen betekent dit dat zij de theorie kunnen omzetten in de praktijk. Als provinciale school willen wij onze leerlingen immers laten uitgroeien tot professionele vakmensen. Daarom is het onontbeerlijk dat ze tijdens hun opleiding de nodige ervaring kunnen opdoen. Zo vergemakkelijken we voor onze leerlingen de overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs.

Contacteer ons
Marc Florquin Gedeputeerde voor onderwijs, Provincie Vlaams Brabant
Paulette Wouters Directeur PISO Tienen
Marc Florquin Gedeputeerde voor onderwijs, Provincie Vlaams Brabant
Paulette Wouters Directeur PISO Tienen
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven