Leerlingen ontdekken dierenwelzijn met kwartetspel

De provincie Vlaams-Brabant brengt een kwartetspel over dierenwelzijn uit voor scholen. Op die manier leren kinderen spelenderwijs bewust omgaan met dieren.

 

“Voor de provincie Vlaams-Brabant is dierenwelzijn heel belangrijk”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor dierenwelzijn. “Huisdieren zijn een belangrijk onderdeel van veel families. Omdat kinderen vaak vragen om een huisdier willen we hen via dit kwartetspel bewust maken van alles wat komt kijken bij de verzorging van een dier. Vragen als hoeveel tijd, geld en ruimte kost een dier komen aan bod. ​ Zo voorkomen we dat er te lichtzinnig dieren in huis worden gehaald".

 

Het spel is bedoeld voor kinderen uit het 4de tot het 6de leerjaar van de Vlaams-Brabantse scholen.
"De schoolomgeving is immers ideaal om kinderen op een speelse wijze kennis te laten maken met al deze informatie. Het leuke kwartetspel kan door de basisscholen eenvoudig via onze website aangevraagd worden", zegt gedeputeerde Bart Nevens.


De provincie Vlaams-Brabant voert een breed dierenwelzijnsbeleid waarbij vooral wordt ingezet op preventie en sensibilisering. ​
Ze werkt verder ook aan de professionalisering van de sector van het dierenwelzijn. ​
Zo ondersteunt ze de gemeenten bij de uitwerking van hun beleid en helpt ze dierenasielen financieel om hun werking te optimaliseren. ​
“We hebben bovendien een nieuw en strenger label 'Diervriendelijke gemeente' ingevoerd dat intussen door meer dan de helft van de Vlaams-Brabantse gemeenten verdiend werd", besluit gedeputeerde Bart Nevens.


Meer info
: www.vlaamsbrabant.be/kwartetspel-dierenwelzijn

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be