Leerlingen Kortenaken geven mening over veiligheid op weg naar school


Elke dag trekken 618 leerlingen naar de vijf scholen in Kortenaken. Heel wat kinderen gaan te voet of met de fiets. Een groot deel wordt afgezet met de wagen. Al die voetgangers, fietsers en wagens op hetzelfde moment aan de schoolpoort kan voor onveilige situaties zorgen. De provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Kortenaken lanceren daarom een groot onderzoek om knelpunten op schoolroutes in kaart te brengen.

 

Vorig jaar maakte de gemeenten Kortenaken de directe schoolomgeving van elke school verkeersveiliger en nu schakelt de gemeente Route2School in om de routes naar de scholen aan te pakken.

“Met de app of via de website van Route2School kunnen leerlingen en ouders onveilige situaties aanduiden op het stratenplan van Kortenaken. Meldingen registreren gebeurt met een eenvoudige druk op de knop. Daarna kan de melder meer informatie en een foto toevoegen. Als gemeente krijgen we een rapport van alle meldingen en wordt een actieplan opgesteld om zoveel mogelijk knelpunten in de toekomst weg te werken. Ook de aangenamere fiets en wandelroutes worden in kaart gebracht. Dat moet meer kinderen en ouders overtuigen om met de fiets of te voet naar school te gaan. In overleg met de scholen hebben we er voor geopteerd om de leerlingen van de drie basisscholen te laten deelnemen”, zegt Kristof Mollu, schepen van mobiliteit van Kortenaken. 

“Verkeersveilige schoolomgevingen is één van de prioriteiten van ons beleid”, zegt Tom Dehaene gedeputeerde voor mobiliteit. “Ouders en kinderen zullen pas echt naar de fiets grijpen als de hele route veilig wordt ervaren. En dus is het project van Kortenaken absoluut een aanrader”.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Steven Fagard

Fietsmanager luchthaven

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be