Leerlingen De Wijnpers maken kunstwerk voor Proefcentrum Herent

De leerlingen van het vijfde jaar Artistieke Opleiding van de provinciale De Wijnpers uit Leuven maakten een kunstwerk met onderzoekgewassen van Proefcentrum Herent. Het kunstwerk symboliseert de goede samenwerking tussen de school en het Proefcentrum en wordt voortaan tentoongesteld in de vergaderzaal van het Proefcentrum.

Proefcentrum Herent en De Wijnpers zijn beide provinciale instellingen. Proefcentrum Herent voert praktijkproeven uit in het landbouwonderzoek. De Wijnpers, het meest gekend omwille van de land- en tuinbouwrichtingen, biedt heel wat studierichtingen aan, ook in het kunstonderwijs.

“De link tussen Proefcentrum Herent en de land- en tuinbouwopleiding van De Wijnpers ligt voor de hand”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “De leerlingen krijgen hier praktijklessen witloof intafelen en oogsten en werken mee aan de Witloofbox”.

Die samenwerking wordt ook op andere vlakken doorgetrokken.
“Op de opendeurdag van het Proefcentrum voor lagere scholen stellen onze leerlingen van De Wijnpers de STEM-richtingen voor aan de hand van praktische proefjes. Leerlingen die het moeilijk hebben in de les draaien mee in het praktijkonderzoek. Zo ontdekken ze hun kwaliteiten en dat is een goed vertrekpunt voor een juiste studiekeuze voor het middelbaar”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor onderwijs.

Om de goede samenwerking te symboliseren maakten de leerlingen van het vijfde jaar Artistieke Opleiding van De Wijnpers een kunstwerk voor het Proefcentrum.
Ze maakten linosnedes op basis van blad- en bloemmotieven van de onderzoekgewassen, zoals witloof, goudsbloem, koolzaad, amarant, bruine mosterd, crambe, deder, dille, Ethiopische mosterd, hennep, gele mosterd, karwij, koriander, luciferplant, luzerne, olievlas, oliepompoen, saffloer, soja, teunisbloem en teff.
Die werden uitvergroot en gedigitaliseerd om vervolgens de motieven met een lasercutter uit te snijden in hout.
Het kunstwerk krijgt een vaste plaats in de vergaderzaal van het Proefcentrum Herent

Contacteer ons
Bart Nevens Gedeputeerde voor onderwijs
Monique Swinnen Gedeputeerde voor land- en tuinbouw
Lut Lambert Directeur De Wijnpers
Els Gils Proefcentrum Herent
Bart Nevens Gedeputeerde voor onderwijs
Monique Swinnen Gedeputeerde voor land- en tuinbouw
Lut Lambert Directeur De Wijnpers
Els Gils Proefcentrum Herent
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creƫert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven