Laureaten Korte Keten Kop-verkiezing bekend

Bepaal mee het uithangbord van de lokale voedselproductie vanaf 13 mei

De provincie Vlaams-Brabant organiseert voor de 5de keer een Korte Keten Kop-verkiezing om lokale voedselproducenten te promoten. De 6 laureaten zijn bekend en nemen het in de komende maanden in een stemmingsronde tegen elkaar op. Ook het publiek mag meestemmen. De start van de verkiezing valt samen met het begin van de Week van de Korte Keten. Die loopt dit jaar van 13 tot en met 21 mei.

“De Korte Keten Kop-verkiezing heeft als doel de korte keten te promoten en lokale voedselproducenten te ondersteunen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “Een geldprijs is er niet aan verbonden. Het gaat om een symbolische titel die de korte-keten-producent een jaar lang mag dragen. De laureaten komen uit allerlei sectoren en liggen verspreid over de provincie. Zo zit er dit jaar onder meer een varkensboer bij, een zelfoogstboerderij, een bereidster van ijstaarten en een familiebedrijf dat koolzaadolie produceert.”

De zes laureaten zijn:

Tot en met 31 augustus kan men stemmen via www.bezoekdeboer.be/korteketenkop

In de loop van september maakt de provincie Vlaams-Brabant de winnaar/winnares bekend. Deze treedt in de voetsporen van Fruit en Groenten Vandersmissen-Crispel uit Pepingen (2022), Hoevevlees Van het Lindeveld (2021), Aardappelen Vanhoebroeck (2020) en Melkerhei (2019), allemaal uit Linter.

Sofie Dumont zet schouders onder Korte Keten

Aan de Korte Keten Kop-verkiezing en de Week van de Korte Keten is ook de uitgave van de Krant van de Korte Keten gekoppeld. Naast interviews met de laureaten, zet chef-kok Sofie Dumont er mee haar schouders onder. Ze legt uit wat haar link is met korte keten. Daarnaast vindt men er ook recepten voor zomerse lekkernijen in en fiets- en wandeltips uit de provincie.

Muziek op de boerderij

In het kader van de Week van de Korte Keten organiseert de provincie Vlaams-Brabant, in samenwerking met wijndomein Petrushoeve, de derde editie van Muziek op de Boerderij. ​
Op zaterdag 13 mei kan men er vanaf 17 uur terecht voor een duo-optreden van Guy Swinnen en Lenny & De Wespen. ​
Voor wie het iets meer mag zijn, kan er ook gekozen worden voor een 'VIP Straffe Streek Arrangement'. ​

Meer info en inschrijving: www.muziekopdeboerderij.be


Meer info over de activiteiten van de Week van de Korte Keten
: www.weekvandekorteketen.be

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Geert Mertens

Dienst land- en tuinbouw, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be