Lancering website Julia Tulkens poëziewedstrijd

De gemeenten Linter, Tienen en Landen lanceren op 19 december een website voor de poëziewedstrijd  ter nagedachtenis van Julia Tulkens.

Sinds enkele jaren organiseren de gemeenten Linter, Tienen en Landen de Julia Tulkens Poëziewedstrijd. Deze gedichtenwedstrijd ter nagedachtenis van Hagelandse dichteres Julia Tulkens moedigt jong en oud aan om hun stukje poëzie in te zenden naar een geselecteerde jury.

‘Julia Tulkens haalde haar inspiratie uit haar leefomgeving in het Hageland.’ zegt gedeputeerde Monique Swinnen. ‘Het groot aantal deelnemers aan deze poëziewedstrijd bewijst dat de liefde voor poëzie en de magie van Julia Tulkens nog steeds in de streek aanwezig is’.

Om deze wedstrijd en de figuur van Julia Tulkens digitaal te vereeuwigen, vroeg het gemeentebestuur van Linter steun aan bij het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER in het Hageland. Hiermee werd onder meer een website gemaakt waar alle winnende inzendingen van de voorbije 10 edities van de poëziewedstrijd gearchiveerd staan zodat deze nooit verloren gaan.

Het project ontving hiervoor 3.000 euro subsidies. Hiermee werd onder meer een website gemaakt waar alle winnende inzendingen van deze poëziewedstrijd gearchiveerd staan. Men vindt er informatie over Julia Tulkens en komt te weten wanneer de volgende edities van de wedstrijd plaatsvinden. 

Contacteer ons
Monique Swinnen Gedeputeerde voor plattelandsbeleid, Provincie Vlaams Brabant
Pierre-Bernard Van Acker Coördinator Hageland+, Provincie Vlaams Brabant
Ilse Bollen Schepen, Gemeente Linter
Monique Swinnen Gedeputeerde voor plattelandsbeleid, Provincie Vlaams Brabant
Pierre-Bernard Van Acker Coördinator Hageland+, Provincie Vlaams Brabant
Ilse Bollen Schepen, Gemeente Linter
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven