Lancering vernieuwde lange afstand-wandelroute in Hageland

Grote Routepaden vzw en Toerisme Vlaams-Brabant brengen een vernieuwde Streek-GR Hageland uit. Deze 158 km lange wandellus voor lange afstand wandelaars werd grondig gescreend en aangepast, de gids volledig herschreven en voorzien van nieuwe, gedetailleerde kaarten, wegbeschrijvingen en wetenswaardigheden over elke bijzondere halte.


Grote Routepaden en Toerisme Vlaams-Brabant werken al enkele jaren samen aan Streek-GR’s. Zo zijn er ondertussen wandellussen voor lange afstandswandelaars in het Hageland, Dijleland en in de Groene Gordel.

 

Streek-GR’s zijn onderdeel van #dewandelprovincie

“We zetten stevig in op de versterking van het wandelaanbod in onze streek en profileren Vlaams-Brabant als dé wandelbestemming van Vlaanderen. Een sterk wandelproduct voor de sportieve stapper en trektochtenmaker mag bijgevolg niet in het aanbod ontbreken”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Met de Streek-GR Hageland hebben we een uitstekend wandelproduct om een aantal troeven van het Hageland, zoals de streekbieren, de geurende bloesems, het heerlijke fruit en de Hagelandse wijn, te komen ontdekken.

Foto: gedeputeerde Gunther Coppens met de nieuwe Streek-GR wandelgids van het Hageland
Foto: gedeputeerde Gunther Coppens met de nieuwe Streek-GR wandelgids van het Hageland


De Streek-GR Hageland brengt de wandelaar langs eindeloze akkers en weiden, vochtige beemden en broeken, bloeiende boomgaarden, holle wegen, ijzerzandstenen heuvelruggen, schrale zandgronden, mysterieuze bossen en het cultuur-historisch erfgoed van Leuven, Tienen, Zoutleeuw, Diest en Aarschot".

 

Grondige vernieuwing van Streek-GR Hageland

De Streek-GR Hageland was meer dan 10 jaar oud en bijgevolg aan herziening toe.
Deze vernieuwingsoperatie heeft ongeveer een jaar geduurd. ​
Vrijwilligers van de Grote Routepaden hebben het traject grondig gescreend en, waar nodig, hertekend.

Nieuw is de indeling in 9 op elkaar aansluitende dagetappes, waarvan de begin- en eindpunten te bereiken zijn met het openbaar vervoer.

De gids werd herwerkt met een overzichtskaart per etappe, een wegbeschrijving in wijzer- en tegenwijzerzin met bijhorende detailkaarten. Achtergrondinfo over bezienswaardigheden, de natuur, de dorpen en steden onderweg vullen de wegbeschrijvingen aan.

De Streek-GR Hageland kruist heel wat andere GR-paden. Op deze kruispunten plaatst Toerisme Vlaams-Brabant wandelbomen die de grote GR-richtingen aangeven.

Ook de druk van de gids nam Toerisme Vlaams-Brabant voor zijn rekening.

De vrijwilligers van Grote Routepaden zorgen voor de bewegwijzering met geel-rode strepen op bomen en palen volgens het systeem van de GR's.

De Streek-GR Hageland gids kost 9 euro en is te verkrijgen in de boekhandel, de toeristische infokantoren, bij Toerisme Vlaams-Brabant en bij de vzw Grote Routepaden.

Meer info: www.toerisme.vlaamsbrabant.be/publicaties en www.groteroutepaden.be

 

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Petra Moons

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be