LambiekLand uit de startblokken

Lambiek is meer dan louter bier, het is een cultuur en een traditie. En ook een volwaardig toeristisch product. Toerisme Vlaams-Brabant werkte, samen met Horal en Toerisme Vlaanderen, het concept LambiekLand uit. Dat wordt een digitaal platform dat dient als digitale toegangspoort tot de wereld van de Lambiek. Op 9 februari werd de start gegeven van het LambiekLand-project.

 

Lambiek is immers een populair product. Dat bewijzen de Tour de Geuze, de Maand van de Lambiek en het feit dat er steeds meer brouwers zich aan Lambiek wagen.

Steeds meer brouwers wagen zich aan Lambiek.
Steeds meer brouwers wagen zich aan Lambiek.

“Op dit moment is LambiekLand nog een concept. Maar we zijn klaar voor de volgende fase: de ontwikkeling van een digitaal contentplatform. Dit platform zal dienen als de digitale toegangspoort tot de wereld van LambiekLand”, zeg Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

“Met dit project geven we de Zennevallei en het Pajottenland een boost als wereldwijd gewilde bierbestemming, met als paradepaardje een uniek lokaal product: de Lambiekbieren,” zegt CEO Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen. “Deze kick-off is een belangrijke eerste stap om toeristische en brouwerijpartners samen te brengen en hen uit te nodigen om mee te denken en bij te dragen aan het digitale platform van Lambiekland. Dit platform wordt dé plek voor bierliefhebbers in binnen-en buitenland om hun reis naar onze regio te plannen.” ​

Toerisme Vlaams-Brabant zal in functie van dat platform de sector bevragen. De resultaten zullen dienen als leidraad bij de verdere ontwikkeling van het platform.

“Het succes van dit project hangt af van de betrokkenheid van de hele sector. We kijken vol verwachting uit naar de gezamenlijke inspanningen om deze unieke toeristische bestemming te versterken”, besluit gedeputeerde Gunther Coppens.

Op 9 februari stelden de partners het project LambiekLand voor.
Op 9 februari stelden de partners het project LambiekLand voor.


Meer info over Lambiek: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/geuze-en-lambiek/geuze-en-lambiek.html

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Koen Naulaerts

Projectcoördinator LambiekLand, Toerisme Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be