Laatstejaarsstudenten voorbereiden op hun toekomst

Digitale schoolverlatersdag 24 maart

De provincie Vlaams-Brabant en VDAB organiseren op 24 maart een interactieve, digitale schoolverlatersdag voor leerlingen in het TSO en BSO. Laatstejaarsstudenten kunnen zich zo voorbereiden op hun toekomst op de arbeidsmarkt of de overstap naar het hoger onderwijs.

Veel laatstejaarsstudenten zitten met vragen. Wat moet ik doen zodra ik afstudeer? Hoe pak ik een sollicitatie aan? Hoe zit dat precies om mij in te schrijven bij VDAB? Kan ik nog een bijkomende opleiding volgen om mij te vervolmaken? Is een hogeschool iets voor mij?

Veel van hun vragen krijgen op 24 maart een antwoord via een livestream, gepresenteerd door acteur Christophe Stienlet. Hij neemt de leerlingen mee op weg, deelt eigen ervaringen en leidt hen doorheen de livestream.

“Via de schoolverlatersdagen willen we leerlingen antwoorden bieden op vragen als: Hoe begeef ik me op de arbeidsmarkt? Welk soort job wil ik? Welke studies kan ik nu of later nog doen? We zijn ervan overtuigd dat deze opstap hen al een belangrijke voorsprong geeft in hun verdere loopbaan”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs.

Tijdens de livestream komen verschillende onderdelen aan bod:

  • De arbeidsmarkt: een quiz van VDAB “wat te doen om de arbeidsmarkt te betreden?”
  • Verder studeren: UCLL, Erasmus Hogeschool Brussel en Odisee brengen het verhaal van verder studeren met bijzondere aandacht voor de graduaatsopleidingen
  • Softskills en uitzendsector: Travi zal de leerlingen de nodige knowhow geven over de softskills die nodig zijn op de arbeidsmarkt en werken in de uitzendsector

“De krapte op de arbeidsmarkt biedt kansen aan jongeren om snel een baan te vinden. Maar tegelijk zorgen opeenvolgende crisissen, zoals corona of de oorlog in Oekraïne, ervoor dat jongeren meer twijfels hebben en flexibeler moeten zijn. Met deze schoolverlatersdag willen we jongeren informeren over en sterker maken voor de toekomst”, zegt Johan Viaene, directeur VDAB Vlaams-Brabant. ​

Deelnemen kan in de klas of individueel op donderdag 24 maart van 8.45 uur tot 11.15 uur via https://livecommunication.webinargeek.com/schoolverlatersdag

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Niels Jans

Netwerkmanager onderwijs, VDAB

Els Breunig

Dienst onderwijs, Provincie Vlaams-Br&abant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be