Laatste van 274 naamborden voor trage wegen in Diest geplaatst

Op 5 februari huldigden de provincie Vlaams-Brabant en de stad Diest een naambord in voor de trage weg aan de Molenberg in Deurne. Daarmee krijgen ook een laatste reeks trage wegen een typisch geel naambord. In totaal zijn er nu 274 zulke naamborden in Diest. ​ ​

Het laatste naambord voor een trage weg in de stad Diest werd op 5 februari geplaatst. Het bord maakt deel uit van een reeks van 274 gelijkaardige naamborden die recent in de dorpen Deurne, Webbekom en in het centrum werden geplaatst.

Gedeputeerde Tom Dehaene en schepen Monique De Dobbeleer plaatsen een naambord bij de trage weg aan de Moelberg in Deurne.
Gedeputeerde Tom Dehaene en schepen Monique De Dobbeleer plaatsen een naambord bij de trage weg aan de Moelberg in Deurne.

De provincie Vlaams-Brabant betaalt de aankoop en de levering van de borden. De stad Diest zorgt voor plaatsing van de borden en het onderhoud.

“Trage wegen zijn, als verkeersveilige wandel-, fiets-, sport-, of verbindingsroutes, een alternatief voor drukke autowegen. En daarom waardevolle routes voor lokale buurtbewoners. Om het gebruik te stimuleren, plaatsen we al enkele jaren naamborden bij trage wegen in Vlaams-Brabant,” zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Elk jaar kunnen de gemeenten borden voor hun trage wegen aanvragen. Het feit dat de bestellingen elk jaar vlot binnenlopen, bevestigt het belang van deze autoluwe paden en doorsteekjes.”

“Trage wegen zijn er in alle maten en kleuren op ons grondgebied: breed en smal, in bossen, in de binnenstad of in onze dorpen. Het is goed om ze in ere te herstellen. Alle trage wegen kregen het unieke straatnaambordje. Zo is het netwerk op ons grondgebied goed herkenbaar en kunnen veel mensen van de wegen genieten”, zegt Monique De Dobbeleer, schepen van trage wegen. “Het was een hele klus om dit actieplan concreet uit te werken. Het werd opgesteld op basis van verschillende aandachtspunten, zoals een maximaal behoud van trage wegen en de verdichting van het trage wegennetwerk. Er werd rekening gehouden met factoren die bijdragen tot de kwaliteit van het netwerk, zoals samenhang, multifunctionaliteit, beleving en verkeersveiligheid.”

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Monique De Dobbeleer

Schepen, Stad Diest

Nikki Hemelaers

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be