Laatste loodjes voor nieuw onthaalgebouw Provinciedomein Huizingen

De werken van de eindfase voor de aanleg van het nieuwe onthaal- en kassagebouw in het Provinciedomein van Huizingen zijn gestart. 

Vorig jaar startten de bouwwerken voor de aanleg van het nieuwe onthaal- en kassagebouw in het Provinciedomein van Huizingen.
Deze werken waren nodig omdat de oude ingang te klein was geworden voor de grotere instroom aan bezoekers. Bovendien was het onthaal niet meer aangepast aan de noden van vandaag.

De werken zijn nog volop bezig en de laatste fase is nu ingezet.
Naast 3 nieuwe kassa’s krijgt het administratieve team onderdak in het gebouw en komt er ook een EHBO-lokaal. Op de benedenverdieping is er een grote multifunctioneele ruimte voorzien voor bijvoorbeeld de natuur- en milieueducatie.

‘Voor de bezoekers zal het nieuwe gebouw een verbetering zijn’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. ‘Niet alleen is er een extra kassa tijdens de zeer drukke momenten, ook de nieuwe inkom vooraan wordt aangelegd.  Dit zal ervoor zorgen dat de wachtrijen vlotter verlopen.  Ook worden er aan de wachtrijen enkele bomen aangepland zodat er op termijn schaduw is voorzien tijdens hete zomerdagen’.

De administratieve diensten en de domeinwachters verhuizen naar het nieuwe gebouw in de tweede helft van januari. Bij de start van het nieuwe siezoen, in april 2019, worden de nieuwe kassa’s officieel in gebruik genomen.

‘De domeinen zijn het paradepaardje van de provincie. Daarom blijven we investeren in de infrastructuur’, besluit gedeputeerde Walter Zelderloo. ‘De voorbije periode is er al heel wat werk verzet in Huizingen.Niet alleen werd de historische rotstuin in ere hersteld, ook de bezoekerstoiletten aan de speeltuin zijn in een nieuw kleedje gestoken’.

Walter Zelderloo

Gedeputeerde voor de provinciedomeinen, Provincie Vlaams Brabant

Sarah Staut

Provinciedomein Huizingen, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be