Kwaliteitslabels voor professionals die kankerpatiënten verzorgen

Op 8 november vond in het Provinciehuis in Leuven de uitreiking plaats van de kwaliteitslabels voor professionals die kankerpatiënten verzorgen.

 

Het Institute for Professional Care (IFPC) vzw leidt gediplomeerde schoonheidsspecialisten en kappers op om beter om te gaan met mensen met kanker. Begeleid door een oncologisch team uit het ziekenhuis, volgen de studenten een opleidingstraject van 20 lesdagen en 120 uur ervaringsstage. Hierdoor zijn ze in staat om met kennis van zaken en op een professionele manier verzorgingen en massages aan te bieden. Na dit jaartraject worden ze erkend als Kanker Beauty of Hair Professional. De erkenning komt in de vorm van een kwaliteitslabel dat jaarlijks hernieuwd wordt en enkel behaald kan worden door diegene die de jaarlijkse vormingen volgen.
 

Groepsfoto
Groepsfoto
Contacteer ons
Marc Florquin Gedeputeerde voor economie, Provincie Vlaams Brabant
Tom Vanquaethem Dienst Economie, Provincie Vlaams Brabant
Paul Verdonck Voorzitter, Institute for Professional Care
Marc Florquin Gedeputeerde voor economie, Provincie Vlaams Brabant
Tom Vanquaethem Dienst Economie, Provincie Vlaams Brabant
Paul Verdonck Voorzitter, Institute for Professional Care
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven