Kruip in de huid van een archeoloog tijdens de Archeologiedagen

Archeologiedagen op 14,15 en 16 juni

Op 14, 15 en 16 juni komen liefhebbers van archeologie bijzonder aan hun trekken tijdens de tweede editie van de Vlaamse ‘Archeologiedagen’. Meer dan 50 organisatoren zorgen voor een aanbod van 90 activiteiten voor een breed publiek. In Vlaams-Brabant staan er zo’n 20 activiteiten in 10 gemeenten op het programma.

Vorig jaar telde de eerste editie van de Archeologiedagen zo’n 6.000 deelnemers die tijdens 68 activiteiten van archeologie proefden. Voor deze tweede editie is het aanbod er duidelijk op vooruit gegaan.
De Vlaamse provincies, de Vereniging van de Vlaamse Provincies (VVP) en het Forum voor Vlaamse Archeologie bundelen dan ook voor het eerst hun krachten om het draagvlak voor archeologie in Vlaanderen te versterken. Het resultaat is alvast een gevarieerd en mooi gespreid aanbod.

Ook nu namen vele archeologen, musea, lokale verenigingen en liefhebbers het initiatief om een programma uit te werken voor het grote publiek.

“De teller staat vandaag op 92 activiteiten, waarvan een 20-tal in Vlaams-Brabant en meer bepaald in Asse, Dilbeek, Grimbergen, Haacht, Kortenberg, Landen, Leuven, Oud-Heverlee, Rotselaar en Sint-Pieters-Leeuw. In het aanbod zitten workshops, rondleidingen, speurtochten, wandelingen, lezingen, activiteiten voor scholen en open dagen met bijzondere aandacht voor de families. Niet minder dan 11 van deze activiteiten zijn afgestemd op deze doelgroep”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed.

Unieke kans om Onroerend Erfgoeddepot Vlaams-Brabant te bezoeken

In het programma van de Archeologiedagen neemt het Onroerend Erfgoeddepot Vlaams-Brabant een bijzondere plaats in.
Dit erkend depot verhuist naar den nieuwe gerenoveerde Loods 68 op de PIVO-site in Asse.
Men kan tijdens de Archeologiedagen kennis te maken met deze locatie en de werking van een anders niet toegankelijk depot.

Op vrijdag 14 juni kan men van 8 tot 9.30 uur het depot bezoeken (met ontbijt).
Op zaterdag 15 juni leidt de depotbeheerder geïnteresseerden rond van 11 tot 12 uur.
Een klas uit het 6de leerjaar in Zellik neemt op vrijdag 14 juni ook deel aan een aantal workshops in het depot.


PERS:

Het volledige programma kan je raadplegen op www.archeologiedagen.be

Heb je interesse in een interview met een archeoloog of organisator, een fotoshoot op een opgraving of in een erfgoeddepot, een rondleiding of een bezoek? Laat het ons dan weten en we zorgen voor een programma op maat.

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant

Benedicte Helegeer

Coördinator Archeologiedagen, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be