Kortenaken wordt 38ste diervriendelijke gemeente

Kortenaken is de 38ste diervriendelijke gemeente van Vlaams-Brabant geworden. Gisteren ontving de gemeente het label van de provincie. 

De provincie Vlaams-Brabant overhandigt een label aan lokale besturen die de beginselverklaring ‘diervriendelijke gemeente’ ondertekenen.

‘De ondertekening van deze verklaring houdt in dat de gemeente ernaar streeft om zo veel mogelijk rekening te houden met dierenwelzijn in haar beleid. De gemeente engageert zich om 11 actiepunten waar te maken zoals de aanstelling van een schepen voor dierenwelzijn, het promoten van het steriliseren van zwerfkatten en het toestaan van huisdieren in sociale woningen, woonzorgcentra en serviceflats’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor dierenwelzijn. ‘Het label dient als uithangbord voor de inwoners om de  gemeentelijke inzet voor dieren kenbaar te maken. Met 38 diervriendelijke gemeenten in Vlaams-Brabant zijn we goed op dreef en tornen we uit boven het Vlaamse gemiddelde, maar het is onze ambitie om dat aantal nog stevig op te krikken. We willen dierenwelzijn op de agenda zetten van élke Vlaams-Brabantse gemeente’.

‘Een dierenvriend is een mensenvriend. Geef de dieren een warm nest voor de winter, een afdak voor de zon en vooral een warm hart het ganse jaar’, zegt Patrick Vandijck, burgemeester van Kortenaken.

Tie Roefs

Gedeputeerde voor dierenwelzijn, Provincie Vlaams Brabant

Annemie De Turck

Dierenwelzijn, Provincie Vlaams Brabant

Nancy Maris

Schepen van dierenwelzijn, Gemeente Kortenaken

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be