Korte Keten Kop-verkiezing van start tijdens Week van de Korte Keten

Wie wordt de nieuwe Korte Keten Kop van de provincie Vlaams-Brabant? Vijf laureaten uit zowat alle sectoren, gaan de van groenten en fruit tot wijn, van zelfplukbloemen tot Vlaams-Brabantse gamba’s, nemen het de komende maanden in een stemmingsronde tegen elkaar op. Het publiek mag meestemmen.

Van 14 tot en met 22 mei vindt de Week van de Korte Keten plaats. In de provincie Vlaams-Brabant geeft deze week het startsein voor de vierde Korte Keten Kop-verkiezing.

“We zijn benieuwd wie in de voetsporen treedt van zuivelbedrijf Melkerhei, Aardappelen Vanhoebroeck en Hoevevlees Van het Lindeveld”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “Eén zaak is zeker: het wordt geen bedrijf uit de gemeente Linter. De voorbije drie jaar was de winnaar telkens een bedrijf uit deze gemeente maar dit jaar zit er geen bedrijf bij de vijf laureaten.”

De vijf laureaten zijn:

Stemmen kan tot en met 14 augustus via www.weekvandekorteketen.be. ​
In de tweede helft van augustus maakt de provincie de winnaar bekend. Wie stemt maakt kans op één van de vijftig Korte Keten-boodschappentassen.

Korte Keten Keukenschort

Om de Week van de Korte Keten en www.weekvandekorteketen.be extra in de verf te zetten, gaan de provincies in elke Vlaamse gemeente een keukenschort van de korte keten zichtbaar maken.

Wie deze schort ziet opduiken mag er een foto mee maken en posten, als steun aan zijn/haar favoriete korte keten producenten, op sociale media met #weekvandekorteketen

Krant Korte Keten

Weerman Bram Verbruggen is dit jaar het uithangbord van de Krant van de Korte Keten. Zijn grootouders hadden een microlandbouwbedrijf en hijzelf plantte een wijngaard aan.
Die krant kan men vanaf 14 mei tot het einde van de zomer bij de toeristische diensten en op ​ evenementen in de provincie Vlaams-Brabant ontdekken.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Geert Mertens

Dienst land- en tuinbouw, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be