Koop lokaal, koop op de markt

April is Maand van de Markt


Van 1 tot en met 30 april organiseren de 5 Vlaamse provincies de Maand van de Markt. Deze campagne zet in op het aantrekkelijker maken van de markt in een levendige handelskern. In Vlaams-Brabant doen 28 gemeenten mee, goed voor meer dan 35 concrete markten.

“We zijn blij dat 28 gemeenten deelnemen aan de vierde editie van de Maand van de Markt, ons initiatief om in april de lokale markten in de schijnwerpers te zetten. De lokale markten spelen een belangrijke rol in de uitbouw van een lokaal economisch beleid en het levendig houden van de handelskernen. Ze fungeren ook als ontmoetingsplaats waar men op gezellige wijze de lokale horeca kan leren kennen. We geven de deelnemende gemeenten een standaardpakket met materiaal, zoals affiches en invulformulieren”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.

De Vlaams-Brabantse deelnemende gemeenten zijn: Aarschot, Asse, Beersel, Begijnendijk, Diest, Dilbeek, Geetbets, Gooik, Haacht, Halle, Herne, Kampenhout, Keerbergen, Kortenberg, Landen, Lennik, Leuven, Liedekerke, Meise, Merchtem, Opwijk, Oud-Heverlee, Pepingen, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Tienen en Tremelo.


Wie zijn aankopen op de markt doet, maakt kans op mooie prijzen


Tijdens de Maand van de Markt kunnen klanten bij de marktkramers deelnemen aan een spaaractie. Marktbezoekers kunnen invulkaarten verzamelen door hun aankopen te doen op de markt. De invulkaarten worden verzameld in een box op de markt. Een onschuldige hand trekt meerdere winnaars. Wie meer aankoopt, ontvangt meer invulkaarten en maakt meer kans om een mooie prijs te winnen. Consumenten kunnen ook een code invullen op de website www.maandvandemarkt.be om deel te nemen. ​
Nieuw dit jaar is dat de provincie Vlaams-Brabant ook prijzen schenkt. ​
“Zo kunnen deelnemers verblijfcheques in toeristische logies, etentjes of manden met streekproducten winnen. Op de manier willen we tonen wat voor lekkers onze mooie provincie te bieden heeft”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

Stad Leuven zet in op markten

De stad Leuven neemt, in samenwerking met de Leuvense Marktbond, de marktleiding en de marktkramers, actief deel aan de Maand van de Markt. ​
“We zijn een stad die de markt hoog in het vaandel draagt, met zowel in de stad als in de deelgemeenten, Heverlee, Wijgmaal, Kessel-Lo, populaire markten. Tijdens de Maand van de Markt tot en met eind april maken we die markten extra feestelijk, met versierde kramen, winacties, livemuziek en kleine attenties. Op die manier willen we mensen verleiden om vooral de essentie van de markt te komen ontdekken: verse producten van hier, op een volkse manier aan de man gebracht”, zegt Johan Geleyns, Leuvens schepen van handel.

Op 30 maart lanceerden gedeputeerde Ann Schevenels en schepen Johan Geleyns de Maand van de Markt op de markt van Leuven.
Op 30 maart lanceerden gedeputeerde Ann Schevenels en schepen Johan Geleyns de Maand van de Markt op de markt van Leuven.

Meer info: www.maandvandemarkt.be

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Johan Geleyns

Schepen van sport, handel en werk, Stad Leuven

Alexander Leysen

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be