Kom op adem tijdens de Week van de Provinciedomeinen

Tijdens de tweede week van de paasvakantie, van 14 tot en met 22 april, vindt de derde editie van de Week van de Provinciedomeinen plaats. Tijdens deze week tonen alle Vlaamse provinciedomeinen hun sterke troeven via tientallen activiteiten voor het grote publiek. Thema dit jaar is ‘op adem komen’.

De vijf Vlaamse provincies beheren samen niet minder dan 53 recreatie-en groendomeinen, open voor het publiek. Zij verwelkomen jaarlijks zo’n 10 miljoen bezoekers.
Vlaams-Brabant telt 4 provinciedomeinen: Halve Maan in Diest, Het Vinne in Zoutleeuw, Kessel-Lo in Leuven en Huizingen in Beersel.

“De provinciedomeinen zijn een sterk merk én het visitekaartje van de provincies. Dankzij de provincies valt er heel wat te beleven in Vlaanderen. We mogen gerust en fier de titel van ‘vrijetijdsmakers’ dragen”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. ‘Tijdens de tweede week van de paasvakantie zetten onze vier provinciedomeinendomeinen hun deuren extra open. Via 13 activiteiten kan jong en oud op adem komen. Het programma vertrekt vanuit de eigenheid van elk provinciedomein”.

Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.weekvandeprovinciedomeinen.be
 

 

Contacteer ons
Ann Schevenels Gedeputeerde voor de provinciedomeinen, Provincie Vlaams Brabant
Agnetha Van Pee Directie Vrije Tijd, Provincie Vlaams Brabant
Oswald Debelder Provinciedomein Kessel-Lo-domeinbeheerder, Provincie Vlaams Brabant
Ann Schevenels Gedeputeerde voor de provinciedomeinen, Provincie Vlaams Brabant
Agnetha Van Pee Directie Vrije Tijd, Provincie Vlaams Brabant
Oswald Debelder Provinciedomein Kessel-Lo-domeinbeheerder, Provincie Vlaams Brabant
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven