Kom in WK-stemming

Roadshow trekt door Vlaams-Brabant

Wie zich het eerst over de finishlijn in Leuven trapt en de nieuwe wereldkampioen wielrennen wordt, weten we op 25 en 26 september. Maar voor het zover is, doorkruist een andere karavaan onze provincie. De WK Roadshow dompelt de bezoeker onder in de wereld van strakke koerstenues, geschoren benen en wereldkampioenen. ​
Vandaag was de roadshow van 2021 Flanders 2021 UCI Road World Championships te gast in Provinciedomein Kessel-Lo. Nog tot half september trekt deze roadshow door Vlaams-Brabant.

Gedeputeerde Ann Schevenels bezoekt de roadshow over het WK Wielrennen in het Provinciedomein van Kessel-Lo
Gedeputeerde Ann Schevenels bezoekt de roadshow over het WK Wielrennen in het Provinciedomein van Kessel-Lo

In de Koersbus herbeleeft men de hoogtepunten van 100 jaar WK wielrennen. Een museum op wielen. In de Mobiele Activatie Unit trapt men zijn/haar eigen WK-parcours op een virtual bike of beklimt men tegen de tijd een iconische helling. Wie de beste tijd neerzet, wint een prijs.

De deelnemer krijgt hier ook een blik op de toekomst. Hoe ziet de koersfiets van morgen eruit? Welke materialen zorgen voor een revolutie in de wielersport? ​
Kinderen wagen zich buiten aan het fietsbehendigheidsparcours voor kampioenen. ​
En men kan ook een ruim gamma van aangepaste fietsen uitproberen, op maat van G-sporters.

“We zijn blij dat het WK wielrennen naar Vlaams-Brabant komt. Onze provincie heeft zo veel te bieden voor de sportieve fietser met het Sven Nys Cycling Center en fietsroutes in het spoor van de Brabantse Pijl en onze kampioenen Sven Nys en Eddy Merckx. Wie trouwens al eens wil kennismaken met het WK-parcours moet zeker onze Flandrienlus eens rijden. Vlaams-Brabant is helemaal wielergek en we zullen de WK roadshow dan ook met open armen ontvangen,” zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

“Vandaag was de roadshow van 2021 Flanders 2021 UCI Road World Championships te gast in ons Provinciedomein Kessel-Lo. Dankzij deze roadshow komt men helemaal in de juiste WK-stemming. En het is duidelijk, hier in Vlaams-Brabant begint het koersgenot. Nog tot half september kunnen onze inwoners in de sfeer komen want deze roadshow stopt nog op verschillende plaatsen in Vlaams-Brabant", besluit gedeputeerde Ann Schevenels.


Deze roadshow houdt nog halt op

  • 25 augustus in het Sven Nys Cycling Center in Baal
  • 29 augustus in het Begijnhof in Overijse
  • 1 september in Provinciedomein Halve Maan in Diest
  • 5 september in Provinciedomein Huizingen
  • 9 september op het Gemeenteplein in Keerbergen
  • 11 september op de Markt in Tervuren

 

Meer info: https://www.flanders2021.com/nl/roadshow

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Willem Vandenhoeck

Evenementenwerking

Sarah Vaes

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be