Klas 6A van Vrije School De Bosstraat uit Leuven is Sterrenklas

Klas 6A van Vrije School De Bosstraat uit Leuven deed, net zoals 103 Vlaams-Brabantse klassen uit de 3de graad basisonderwijs, mee met de online Europawedstrijd Sterrenklas. De leerlingen ontdekten via online en offline oefeningen meer over de Europese Unie. Bij een loting uit alle antwoorden kwamen ze als winnaar uit de bus.

“Door corona wordt het maken van uitstappen beperkt of zelfs verboden. Dus is het aan ons om zoveel mogelijk leuke alternatieven naar de klas te brengen. Meedoen aan de sterrenwedstrijd was dus zoiets dat wij in de klas wilden brengen, want een uitstap naar het Europees parlement zal er dit schooljaar niet inzitten”, zegt Lies De Dier, leerkracht van Vrije School De Bosstraat

“We vinden het belangrijk dat al onze burgers, en in het bijzonder onze jongeren, geïnformeerd worden over de rol van de Europese Unie in ons dagelijks leven. Sterrenklas, die leerlingen op een leuke manier veel leert over de lidstaten en de verwezenlijkingen van de Europese Unie, is daar een prachtig middel voor. De leerkrachten waardeerden vooral het kant-en-klare gehalte van dit materiaal”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Europa.

Sterrenklas is een jaarlijks initiatief van de infocentra Europe Direct van Vlaanderen en van de Dienst Europa van de provincie Vlaams-Brabant. Sterrenklas is een creatie van Europahuis Ryckevelde.

 

Monique Swinnen

Voorzitter, Leader Hageland

Marlies Vanthuyne

Dienst Europa, Provincie Vlaams-Brabant

Lies De Dier

Leerkracht, Vrije School De Bosstraat

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be