Klas 5+6 van GO! Basisschool ‘ t Lessenaartje uit Affligem is Sterrenklas

Winnaars Europawedstrijd krijgen ijsje op 12 juni

Klas 5+6  van GO! Basisschool ‘ t Lessenaartje uit Affligem nam deel aan Sterrenklas 2020, een online Europawedstrijd. Van de meer dan honderd klassen basisonderwijs die deelnamen, werd deze klas uitgeroepen tot winnaar voor de provincie Vlaams-Brabant. Zij winnen een verrassingspakket en krijgen de ijskar op bezoek op vrijdag 12 juni.

Via de website wordsterrenklas.be gingen leerlingen zelfstandig aan de slag met filmpjes en online oefeningen over de Europese Unie. (Een getekende) Charles Michel leidde hen, als kersvers voorzitter van de Europese Raad, doorheen de oefeningen.
Voor leerkrachten bleek deze online Europa-wedstrijd een prima oefening om in tijden van corona mee te geven aan hun leerlingen. Meer dan 100 klassen uit de derde graad basisonderwijs in Vlaanderen deden mee.

“De leerlingen hebben deze 'webquest' thuis gemaakt tijdens de lockdown”, zegt leraar Bart Braeckmans van ’t Lessenaartje. “Voordien hadden we het thema reeds in de klas behandeld  met de materialen van Europe Direct.Ongeveer de helft van de leerlingen had de correcte codezin gevonden”.  

“We vinden het belangrijk dat al onze burgers, en in het bijzonder onze jongeren, geïnformeerd worden over de rol van de Europese Unie in ons dagelijks leven. Sterrenklas, die leerlingen op een leuke manier veel leert over de lidstaten en de verwezenlijkingen van de Europese Unie, is daar een prachtig middel voor”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Europa.

Sterrenklas is een initiatief van de infocentra Europe Direct uit Vlaanderen en van de provincie Vlaams-Brabant. Europahuis Ryckevelde werkt het concept uit.

Op vrijdag 12 juni om 14 uur komt de ijskar om de Vlaams-Brabantse winnaars van Sterrenklas, de leerlingen van 5+6  van GO! Basisschool ’ t Lessenaartje, te belonen aan de kerk van Essene.

Adres: Kerkplein, Essene (Affligem)

 

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor Europa, Provincie Vlaams-Brabant

Marleen Roosens

Europe Direct Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Bart Braeckmans

Leraar 't Lessenaartje Affligem, t Lessenaartje Affligem

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be