Kijkkast toont archeologische vondsten uit Landen

Maandag 24 september 2018 — De provincie Vlaams-Brabant toont met de kijkkast ‘Schatten uit het depot, archeologie in je buurt’ van 22 september tot en met 18 oktober in het stadhuis van Landen een selectie van archeologische vondsten. 

Tijdens opgravingen op een smalle strook langs de Kleine Gete vonden archeologen voorwerpen uit de jonge steentijd, de ijzertijd en de Romeinse tijd. 

De provincie Vlaams-Brabant bewaart deze archeologische vondsten permanent in het Onroerend Erfgoeddepot Vlaams-Brabant.  

‘Een selectie van deze vondsten presenteren we nu voor het eerst aan het brede publiek via een pop-uptentoonstelling in een speciaal hiervoor ontworpen ‘kijkkast’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed. ‘Deze compacte tentoonstellingskast laat geïnteresseerden van alle leeftijden kennismaken met de opgravingsresultaten met de behulp van originele objecten, kaartmateriaal en foto’s. Door de lades open te trekken ontdekt men het verhaal achter de gevonden voorwerpen’.

Het Onroerend Erfgoeddepot Vlaams-Brabant is de permanente bewaarplaats van archeologische ensembles die in de provincie gevonden zijn.

Het depot is erkend en gesubsidieerd door Vlaanderen. Naast de goede bewaring van objecten en opgravingsarchieven behoort het ook tot de taken van het depot om het publiek te laten kennismaken met de bewaarde ensembles.

De kijkkast ‘Archeologie in je buurt’ kan van 22 september tot 18 oktober in het stadhuis van Landen bezocht worden tijdens de openingsuren.

Tom Dehaene Gedeputeerde voor erfgoed at Provincie Vlaams Brabant
Hadewijch Degryse Dienst erfgoed at Provincie Vlaams Brabant