Kijkkast toont archeologische vondsten uit Landen

De provincie Vlaams-Brabant toont met de kijkkast ‘Schatten uit het depot, archeologie in je buurt’ van 22 september tot en met 18 oktober in het stadhuis van Landen een selectie van archeologische vondsten. 

Tijdens opgravingen op een smalle strook langs de Kleine Gete vonden archeologen voorwerpen uit de jonge steentijd, de ijzertijd en de Romeinse tijd. 

De provincie Vlaams-Brabant bewaart deze archeologische vondsten permanent in het Onroerend Erfgoeddepot Vlaams-Brabant.  

‘Een selectie van deze vondsten presenteren we nu voor het eerst aan het brede publiek via een pop-uptentoonstelling in een speciaal hiervoor ontworpen ‘kijkkast’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed. ‘Deze compacte tentoonstellingskast laat geïnteresseerden van alle leeftijden kennismaken met de opgravingsresultaten met de behulp van originele objecten, kaartmateriaal en foto’s. Door de lades open te trekken ontdekt men het verhaal achter de gevonden voorwerpen’.

Het Onroerend Erfgoeddepot Vlaams-Brabant is de permanente bewaarplaats van archeologische ensembles die in de provincie gevonden zijn.

Het depot is erkend en gesubsidieerd door Vlaanderen. Naast de goede bewaring van objecten en opgravingsarchieven behoort het ook tot de taken van het depot om het publiek te laten kennismaken met de bewaarde ensembles.

De kijkkast ‘Archeologie in je buurt’ kan van 22 september tot 18 oktober in het stadhuis van Landen bezocht worden tijdens de openingsuren.

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor erfgoed, Provincie Vlaams Brabant

Hadewijch Degryse

Dienst erfgoed, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be