Kijkdag kleinschalige woningen in Zemst op 24 juni

Op zondag 24 juni organiseert de provincie Vlaams-Brabant een kijkdag voor kleinschalig wonen in Elewijt. Men kan er twee verschillende soorten van compacte woningen bezoeken.

‘Meer en meer mensen houden, na het betalen van hun woonkosten, te weinig middelen over om fatsoenlijk te leven. Een betaalbare, duurzame en compacte woning is dé uitdaging waarvoor we staan’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor wonen. ‘Als provincie stimuleren we deze woonvorm, onder meer hier in Zemst’.

Kleinschalig wonen is wonen binnen een beperkte bebouwbare oppervlakte. De woningen die in Elewijt gebouwd worden, hebben een oppervlakte van 60 m² en tellen 2 slaapkamers. Deze woningen combineren een rationeel ruimtegebruik, met betaalbaarheid en energiezuinigheid.

Op zondag 24 juni van 10 tot 17 uur vindt er in de Elzenstraat 6 in Elewijt (Zemst) een kijkdag over kleinschalig wonen plaats. De bezoekers kunnen twee verschillende woningen (type Skilpod en Vandewalle) bezichtigen en hun vragen stellen aan de experten.

‘En er is vraag naar’, bevestigt gedeputeerde Tom Dehaene. ‘We verwachten veel volk. En dat is maar goed ook want dit soort woningen zijn één van de woonvormen van de toekomst’.

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor wonen, Provincie Vlaams Brabant

Tom Raes

Dienst wonen, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be