Kijkdag kleinschalige woningen in Zemst op 24 juni

Donderdag 21 juni 2018 — Op zondag 24 juni organiseert de provincie Vlaams-Brabant een kijkdag voor kleinschalig wonen in Elewijt. Men kan er twee verschillende soorten van compacte woningen bezoeken.

‘Meer en meer mensen houden, na het betalen van hun woonkosten, te weinig middelen over om fatsoenlijk te leven. Een betaalbare, duurzame en compacte woning is dé uitdaging waarvoor we staan’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor wonen. ‘Als provincie stimuleren we deze woonvorm, onder meer hier in Zemst’.

Kleinschalig wonen is wonen binnen een beperkte bebouwbare oppervlakte. De woningen die in Elewijt gebouwd worden, hebben een oppervlakte van 60 m² en tellen 2 slaapkamers. Deze woningen combineren een rationeel ruimtegebruik, met betaalbaarheid en energiezuinigheid.

Op zondag 24 juni van 10 tot 17 uur vindt er in de Elzenstraat 6 in Elewijt (Zemst) een kijkdag over kleinschalig wonen plaats. De bezoekers kunnen twee verschillende woningen (type Skilpod en Vandewalle) bezichtigen en hun vragen stellen aan de experten.

‘En er is vraag naar’, bevestigt gedeputeerde Tom Dehaene. ‘We verwachten veel volk. En dat is maar goed ook want dit soort woningen zijn één van de woonvormen van de toekomst’.

Tom Dehaene Gedeputeerde voor wonen at Provincie Vlaams Brabant
Tom Raes Dienst wonen at Provincie Vlaams Brabant