Kies bewust voor een dier. Geef ze niet zomaar cadeau

Provinciale campagne voor dierenwelzijn

De provincie Vlaams-Brabant roept met haar campagne ‘Kies bewust voor een dier. Geef ze niet zomaar cadeau’ op om niet zomaar een dier cadeau te doen in de eindejaarsperiode. 

Met het eindejaar in zicht, komt ook de tijd van cadeautjes dichterbij. Vaak worden dieren cadeau gedaan.

'Een dier wordt vaak gezien als een origineel cadeau. Maar helaas worden veel van deze dieren nadien aan hun lot overgelaten of ze komen terecht in een asiel. Wie een dier cadeau krijgt, is hier vaak niet op voorbereid of heeft niet de mogelijkheden om het dier goed op te vangen. De keuze voor het aanschaffen van een dier moet dan ook een bewuste keuze zijn die je zelf maakt. Met deze poster- en postkaartencampagne sensibiliseren we de inwoners van Vlaams-Brabant om geen dier cadeau te doen én om goed na te denken alvorens je een dier in huis haalt’, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor dierenwelzijn.

De campagne wordt verspreid via sociale media en via posters en postkaarten. 

Contacteer ons
Bart Nevens Gedeputeerde voor dierenwelzijn, Provincie Vlaams-Brabant
Annemie De Turck Dierenwelzijn, Provincie Vlaams Brabant
Bart Nevens Gedeputeerde voor dierenwelzijn, Provincie Vlaams-Brabant
Annemie De Turck Dierenwelzijn, Provincie Vlaams Brabant
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creƫert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven