Keerbergen en provincie maken werk van versterking lokale handel en horeca

Start detailhandelscoaching

 

De gemeente Keerbergen stapt in het traject ‘detailhandelscoaching’ van de provincie Vlaams-Brabant. Dit programma moet de lokale handel en horeca versterken en ondersteunen aan de hand van een op te stellen detailhandelsplan via een participatief traject met de handelaars en inwoners uit de gemeente.

 

Het traject Detailhandelscoaching van de provincie Vlaams-Brabant, biedt gemeenten zoals Keerbergen, de kans om hun handelsapparaat te versterken en hun toekomstige ontwikkeling te sturen. Door middel van intensieve begeleiding van een provinciale coach worden de uitdagingen en kansen van de lokale handel en horeca in kaart gebracht. ​

Deze coach werkt samen met de gemeenten aan het opstellen van een plan om de lokale handel en horeca te versterken. Dit omvat onder meer het identificeren van gebieden die extra ondersteuning nodig hebben, het stimuleren van ondernemerschap en het creëren van een aantrekkelijke omgeving voor zowel lokale bewoners als bezoekers.

De provincie Vlaams-Brabant startte reeds zo’n traject in Londerzeel, Asse, Wemmel, Tremelo, Halle, Wemmel en Meise.

“De focus van zo’n traject ligt op een participatief traject waarbij zowel burgers als handelaars actief worden betrokken. Hierdoor kunnen de sterktes en zwaktes van het handelsapparaat nauwkeurig worden geïdentificeerd en geanalyseerd. Dit stelt de gemeente in staat om een realistische toekomstvisie te ontwikkelen die gericht is op het versterken van de lokale kernen en het ondersteunen van het handelsapparaat”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.

Op 25 maart werd tijdens het handelaarsontbijt in Keerbergen het nieuwe traject detailhandelscoaching voorgesteld door gedeputeerde Ann Schevenels.
Op 25 maart werd tijdens het handelaarsontbijt in Keerbergen het nieuwe traject detailhandelscoaching voorgesteld door gedeputeerde Ann Schevenels.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ruben Van de Voorde

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be