Kampenhout opent vernieuwd, multifunctioneel grasplein in wijk Trits na bevraging buurtbewoners

Op 7 september opende lokaal bestuur Kampenhout een heraangelegd grasplein met een petanquebaan, twee picknicktafels, een pergola en extra groen in de Lambrechtsstraat in woonwijk Trits. Het vernieuwde grasplein komt er na een participatietraject, genaamd ‘Thuis in Trits’, met een bevraging bij buurtbewoners. Het traject kwam tot stand met ondersteuning van Woonwinkel Noord van 3Wplus en de Gewestelijke Maatschappij Volkshuisvesting, en met financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant. ​

Het lokaal bestuur Kampenhout startte in 2021 met het participatietraject door een enquête te verdelen in de wijk Trits. Aan de buurtbewoners werd gevraagd wat ze in hun wijk misten en hoe ze de omgeving ervaarden. De bewoners mochten hun ideeën en enquêtes in een ideeënbus achterlaten. ​
Daarnaast ontving Kampenhout ondersteuning om ook de kinderen uit de wijk te horen via het project kindvriendelijke sociale huisvesting van Kind en Samenleving. Daarin maakte de school VGSK De Boomhut haar leerlingen warm om deel te nemen. Hun grote inzet hielp om een plan op te maken.

Met de resultaten van de enquête en van het project kindvriendelijke sociale huisvesting ging het lokaal bestuur aan de slag. De kinderen kregen er op het speelveld een voetbaldoel en basketbalpaal bij. Voor de inrichting van het kleine grasplein verkreeg Kampenhout een subsidie voor het verbeteren van de woonomgeving in kwetsbare buurten van de provincie Vlaams-Brabant. ​

“De gerealiseerde ontmoetingsplaatsen geven een impuls aan de wijk, zodat die kan uitgroeien tot een gezellige, fijne woonomgeving voor jong en oud. Bovendien komen de ideeën ook van de bewoners zelf. Daarom investeerden we 11.840 euro in ‘Thuis in Trits”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor wonen.

Door het graspleintje in te richten met een petanquebaan, twee picknicktafels (met vuilnisbak), een pergola en extra groen wenst Kampenhout tegemoet te komen aan de noden van de bewoners en de buurtdynamiek te verbeteren.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Greet Willems

Schepen, Gemeente Kampenhout

Fien Van den Abeele

Dienst wonen, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be