Jeugdhengelinitiatie op 29 juni in Horst

Een goede waterkwaliteit is belangrijk voor de hengelsport


Op zaterdag 29 juni vindt aan de kleine vijver van Horst in Holsbeek een jeugdhengelinitiatie plaats. Belangrijk is dat waterrecreatie gepaard moet gaan met de zorg voor een goede waterkwaliteit.


Vlaams-Brabant biedt met ongeveer 2.000 kilometer stromend, openbaar water een uitgebreide mogelijkheid voor hengelaars om hun hobby uit te oefenen. Het behouden van goede waterkwaliteit is daarbij van groot belang voor het behoud van visbestanden en het in stand houden van een gezond ecosysteem.

“Water speelt een belangrijke rol bij het creëren van groene en aantrekkelijke steden en gemeenten. Denk maar aan waterpartijen, groene oevers en wetlands in onze omgeving. Dit bevordert niet alleen de biodiversiteit, maar draagt ook bij aan een gezondere leefomgeving voor mens en dier. Waterrecreatie, zoals de hengelsport, speelt hierbij een belangrijke rol door het bevorderen van een gezonde levensstijl”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor waterlopen en voorzitter van de Provinciale Visserijcommissie Vlaams-Brabant.

 

Hengelen is een populaire hobby

In 2023 werden 5.146 visvergunningen verkocht in Vlaams-Brabant.

Wat de hengelsport zo populair maakt, is dat het jeugdvisverlof gratis is tot 18 jaar. Jongeren tot en met 17 jaar mogen dus zonder visvergunning, maar onder bepaalde voorwaarden, vissen met één hengel.

Tijdens een initiatiedag maken jongeren kennis met de hengelsport.
Tijdens een initiatiedag maken jongeren kennis met de hengelsport.

Op zaterdag 29 juni van 13 tot 16.30 uur vindt er een jeugdhengelinitiatie voor jongeren tussen 8 en 17 jaar plaats aan de kleine Vijver van Horst, Wagenhuis, Horststraat 28 in Holsbeek.

Met dit initiatief wil de Provinciale Visserijcommissie 20 jeugdige hengelaars laten kennismaken met de sport.

De jeugdhengelinitiatie werd georganiseerd in samenwerking met de Provinciale Visserijcommissie Vlaams-Brabant, het Agentschap voor Natuur en Bos Vlaams-Brabant, de gemeente Holsbeek en de Horstvissers.

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Patricia Leenaerts

Provinciale Visserijcommissie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be