Je eigen fiets herstellen langs de F3 kan vanaf nu

Fietsherstelzuilen langs fietssnelweg Leuven-Brussel

De provincie Vlaams-Brabant plaatste herstelzuilen langs de fietssnelweg Leuven-Brussel (F3). Aan het station van Herent, Erps-Kwerps en Kortenberg kunnen fietsers voortaan hun banden oppompen en kleine herstellingen aan hun fiets doen.

“Vorig jaar werd de F3 volledig bewegwijzerd zodat de fietser de fietssnelweg eenvoudig kan volgen en herkennen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Nu komen daar ook enkele herstelzuilen bij. Zo bieden we de fietser de mogelijkheid om zelf kleine herstellingen te doen. Een zadel bijregelen, een rem aanspannen of een band bijpompen kan nu gemakkelijk onderweg”.

De zuil bevat een ingebouwde fietspomp met manometer en verloopnippels voor verschillende soorten banden. En ook een set gereedschappen, zoals schroevendraaier plat en kruis, verstelbare tang, 2 bandenlichters, een inbussleutelset, steeksleutel 8/10 en steeksleutel 13/15.

“Op de verzadigde as Leuven-Brussel biedt de fietssnelweg voor pendelaars richting Brussel of Leuven een filevrije en stressvrije oplossing. Naast routebegeleiding bieden we de fietser nu ook deze servicepalen aan in Herent, Erps-Kwerps en Kortenberg. In een volgende fase werken we nog aan informatieborden. We hopen ook in omgeving Zaventem nog een herstelzuil te kunnen plaatsen”, zegt gedeputeerde Tom Dehaene.

In 2016 ontwikkelden de provincies een herkenbaar logo voor fietssnelwegen en kreeg iedere fietssnelweg een uniek nummer. Dit logo en de unieke nummers vormen de basiselementen voor talrijke bouwstenen die de fietssnelwegen herkenbaar en leesbaar moeten maken.
Ook de andere Vlaamse provincies rollen het fietssnelwegenlogo uit op verschillende fietssnelwegen.

De herstelzuilen op de F3 worden gerealiseerd met middelen van de provincie Vlaams-Brabant en het Europese Interreg-project CHIPS.
Binnen CHIPS werken de provincie Vlaams-Brabant, de stad Leuven en de gemeenten Herent, Kortenberg en Zaventem, aan een betere zichtbaarheid, samenhang en aan het comfort van de F3-fietssnelweg.

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Vlaams Brabant

Sofie Pues

Dienst Mobiliteit, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be