Inwoners mogen zelf gemeente vergroenen

Tot 31 juli kunnen inwoners van Hoeilaart, Overijse, Sint-Genesius-Rode en Tervuren plaatsen nomineren die in aanmerking komen om natuurlijker ingericht te worden. Deze actie kadert in de campagne ‘Een beetje wilder’ van het strategisch project Horizon+.


Met ‘Een beetje wilder’ willen de vier Zoniënwoud-gemeenten, de provincie Vlaams-Brabant, Agentschap Natuur en Bos, de inwoners aanzetten om hun tuinen te vergroenen en mee te denken over meer bomen en planten in de publieke ruimte. De bedoeling is verbindingen maken tussen de woonkernen en het Zoniënwoud.

Sinds de start in april vulden meer dan 650 mensen de ‘Een beetje wilder’-tuintest in en kregen ze tips om hun eigen tuin een beetje wilder te maken. ​

“Nu schakelt de campagne een tandje hoger en kunnen de inwoners van de 4 gemeenten geschikte plekken kiezen op het publieke domein die wat groener kunnen, die natuurlijker ingericht mogen worden, waar dringend wat verharding weg mag of waar wat meer water(buffering) nodig is”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning.

Deze plekken nomineren kan tot 31 juli via
eenbeetjewilder.be/hoe-nomineren

Vanaf augustus worden de genomineerde plekken inhoudelijk beoordeeld door de 4 gemeenten en de provincie Vlaams-Brabant. De uitgekozen plekken, gaan naar de beslissende stemronde die loopt van 15 september tot 15 oktober. De plekken die de meeste stemmen krijgen, zullen waar mogelijk in functie van timing en budget, natuurlijker heringericht worden.

 

Meer info: www.eenbeetjewilder.be

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ann De Cannière

Projectcoördinator Horizon+, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be