Inwoners Geetbets kunnen mening geven over herinrichtings-voorstellen gemeente

De inwoners van de gemeente Geetbets kunnen van 20 oktober tot en met 10 november via www.gbets2punt0.be hun mening geven over een inrichtingsvoorstel voor drie locaties: het dorpshart met Dorpsstraat en Steenstraat, het Stationsplein met nabije omgeving en de site Warande aan de Ketelstraat. Deze bevraging is een onderdeel van het project G’bets 2.0.

Uw mening telt over de plannen voor onze gemeente

Via twee inspraakrondes in 2019 met de inwoners van Geetbets werd een schat aan informatie verzameld op de centrale vraag: “Hoe kunnen we de toekomst van onze dorpen veilig stellen, voor morgen én voor de volgende generaties?”. ​ ​
Met deze informatie werkte het studieconsortium een inrichtingsvoorstel uit voor de drie strategische locaties in de gemeente: het dorpshart met Dorpsstraat en Steenstraat, het Stationsplein met nabije omgeving en de site Warande aan de Ketelstraat.

Het gemeentebestuur gaat deze voorstellen nu aftoetsen bij haar inwoners voor het definitieve keuzes maakt. Inwoners kunnen van 20 oktober tot en met 10 november hun mening geven via www.gbets2punt0.be ​ Op deze projectwebsite is een uitgebreide presentatie met ingesproken informatie terug te vinden over de inrichtingsvoorstellen per locatie.
Wie geen toegang heeft tot het internet, kan een papieren versie ophalen aan het onthaal van het administratief centrum of in de bibliotheek. Deelnemers die de enquête volledig invullen, maken kans op een prijs. ​


Provincie maakt werk van kernversterking

Deze bevraging gebeurt in het kader van het project ‘G’Bets 2.0’.
Via ‘Lokale Ruimte Trajecten’ van de provincie Vlaams-Brabant kreeg de gemeente Geetbets hiervoor een subsidie. Zo kan de gemeente zich bij de uitwerking van vernieuwende kernversterkingsprojecten laten bijstaan door een team van studiebureaus.

Meer info: www.gbets2punt0.be

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Jo Roggen

Burgemeester, Gemeente Geetbets

Tom De Bruyn

Dienst ruimtelijke planning, Provincie Vlaams-Brabant

Sarah Janssens

Beleidsmedewerker ruimtelijke ordening, Gemeente Geetbets

 

 Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be