Infomarkt over fietssnelweg tussen St.-Martens-Bodegem en Ternat

Op donderdag 6 oktober organiseert de provincie Vlaams-Brabant, samen met de gemeenten Dilbeek en Ternat, een infomarkt over de fietssnelweg F2.


In de loop van de zomer werden de ontwerpplannen afgerond voor de F2 tussen het station van Sint-Martens-Bodegem en de Neeralfenestraat in Ternat. Op de infomarkt kunnen omwonenden en geïnteresseerde inwoners de plannen inkijken en vragen stellen aan de projectverantwoordelijken.

De infomarkt vindt plaats op donderdag 6 oktober van 17 tot 20 uur in het gemeentehuis van Ternat (Gemeentehuisstraat 21). ​
Na de infomarkt blijven de plannen er van 7 tot en met 21 oktober beschikbaar via een tentoonstelling.

Ontwerp van F2 tussen St.-Martens-Bodegem en Ternat
Ontwerp van F2 tussen St.-Martens-Bodegem en Ternat

Twee projecten langs de fietssnelweg tussen Brussel en Gent

De F2 wordt een snelle en veilige fietsverbinding van 52 kilometer langs de spoorlijn tussen Gent en Brussel. Momenteel lopen er in Dilbeek en Ternat twee F2-projecten.

Het eerste project loopt tussen de Neeralfenestraat in Ternat en het station van Sint-Martens-Bodegem, waarvan de plannen op de infomarkt worden voorgesteld. Het gaat om een project van 2 kilometer nieuwe fietssnelweg.

Het tweede project ligt tussen het station van Sint-Martens-Bodegem en Brussel en werd reeds in 2019 door de Werkvennootschap voorgesteld. Daar komt 6 kilometer fietssnelweg naast het spoor.
​ ​

Aanleg fietssnelwegen is een proces van lange duur ​

Het aanleggen van een fietssnelweg doorloopt heel wat stappen. De voorbereidingsfase duurt doorgaans een jaar. Hierin is er overleg tussen de partners en wordt er een studiebureau aangesteld. Dan volgt de ontwerpfase waarin een geschikt tracé wordt gezocht en de plannen worden opgemaakt.

“In deze fase zit de F2 nu”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “De volgende stappen zijn de procedurefase en de aanleg. Wil dit zeggen dat de fietssnelweg er binnenkort ligt? Helaas niet, de procedures, zoals grondverwervingen, omgevingsvergunningen en de aanbestedingen van de werken kunnen tussen 6 maanden tot enkele jaren duren. Daarna kan de uitvoering pas starten. De ijverige fietsers moeten dus nog een beetje geduld uitoefenen, maar met de F2 zijn we goed op weg naar een volwaardige fietssnelweg”.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Nikki Hemelaers

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be