Ikkooplokaalinvlaamsbrabant

Provincie steunt lokale handelaars

Om de lokale handelaars te ondersteunen, lanceerde de provincie Vlaams-Brabant 
www.ikkooplokaalinvlaamsbrabant.be
 

“In deze coronatijden hebben onze Vlaams-Brabantse handelaars het moeilijk”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “Producten en diensten van onze handelaars steunen is nu dan ook van levensbelang. Ze leveren creatieve inspanningen om hun aanbod zowel fysiek als online te blijven aanbieden. Daarom willen we hen in de kijker zetten met een website en een facebookcampagne”.

Via www.ikkooplkaalinvlaamsbrabant.be vinden de Vlaams-Brabanders de weg naar de lokale handelaars in hun gemeente. De producten zijn met een muisklik bereikbaar. 
Winkeliers vinden op deze website ideeën om hun verkoop te stimuleren en een overzicht van de corona-steunmaatregelen.
De gemeenten kunnen de website gebruiken om hun initiatieven kenbaar te maken.

Gelijktijdig lanceerde de provincie een advertentiecampagne op Facebook. 
De eerste resultaten zijn alvast positief. Zo geven de inwoners van de provincie elkaar tips en verwijzen ze naar de bakker, slager, boetiek of boer in hun streek. 

"De producten en diensten van onze handelaars promoten is nu van prioritair belang’, zegt gedeputeerde voor economie Ann Schevenels. ‘Zij leveren zelf, vaak creatieve, inspanningen om hun aanbod zowel online als fysiek te blijven aanbieden. Dat willen wij als provincie in de kijker zetten".

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor economie, Provincie Vlaams-Brabant

Roel Casteels

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Contact

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be