Houten Reus kijkt uit over de Grote Ge(k)te

Op 22 oktober wordt, tijdens de Dag van de Grote Ge(k)te in Linter, de nieuwe uitkijktoren ‘De Houten Reus’ ingehuldigd. De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Linter, Regionaal Landschap Zuid-Hageland en Natuurpunt maken hiermee het natuurgebied Grote Ge(k)te nog aantrekkelijker voor bezoekers en toeristen.


“De Grote Ge(k)te is het grootste provinciale natuurgebied in Vlaams-Brabant”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu en gebouwen. “We willen het gebied aantrekkelijk maken voor bezoekers door de belevingswaarde te verhogen. We zorgden reeds voor de kamsalamanderhut, de bbq-zone, de Golden Gate, een paalkampeerzone, het avonturenpad, speeltuigen, wandelpaden en picknickbanken. De uitkijktoren is het sluitstuk van onze inspanningen”.

De 10 meter hoge uitkijktoren, die luistert naar de naam ‘De Houten Reus’, staat nabij de paalkampeersite op het terrein van de kamsalamanderhut. Bovendien ligt de toren naast een poel met kamsalamanders waardoor men het leefgebied van deze 'Getedraak' kan observeren.

"De toren is zo gebouwd dat hij zo weinig mogelijk impact heeft op het natuurgebied", zegt burgemeester Marc Wijnants. "Zo heeft de toren geen fundering in de grond en is er gebruik gemaakt van lokaal hout."

Op 22 oktober werd de uitkijktoren in de Grote Ge()te in Linter ingehuldigd.
Op 22 oktober werd de uitkijktoren in de Grote Ge()te in Linter ingehuldigd.

Feest van de Getedraak

De inhuldiging van de uitkijktoren maakt deel uit van het programma van de Dag van de Grote Ge(k)te. Dit evenement vindt plaats van 14 tot 18 uur in Linter en staat in het teken van de kamsalamander, de Linterse koesterbuur. ​
De Dag van de Grote Ge(k)te biedt een waaier aan gratis activiteiten voor jong en oud, zoals een vertelwandeling, een feest met opzwepende muziek, streekhapjes en drankjes, grime, springkasteel en een eerbetoon aan wijlen Ronald Ausloos, gewezen Rode Ridder en één van de bezielers van deze dag.

Het volledige programma: Dag van de Grote Ge(k)te - 22/10 | Provincie Vlaams-Brabant (vlaamsbrabant.be)

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Marc Wijnants

Burgemeester, Gemeente Linter

Jan De Boe

Dienst leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be