Provincie Vlaams-Brabant ondersteunt lokale economie projecten

De lokale economie heeft hard te lijden onder de coronacrisis. Om de gemeenten in deze moeilijke tijden extra te steunen in hun lokaal handelsbeleid heeft de provincie Vlaams-Brabant het budget voor hun subsidie handelskernversterking verdubbeld naar 160.000 euro en 2 extra indienmomenten voorzien. 9 gemeenten stuurden, bij de tweede oproep, in totaal 11 projecten in die het ondersteunen en reactiveren van de lokale handel als gemeenschappelijk doel hebben.

“De provincie Vlaams-Brabant hecht veel belang aan de uitbouw van een sterk detailhandelsbeleid. Dit vormt immers de basis voor een gezonde lokale economie. Tijdens deze oproep voorzien wij voor 55.000 euro aan subsidies voor de ingediende projecten van de lokale overheden”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.

Lubbeek, Overijse, Kapelle-op-den-Bos, Pepingen, Halle, Herne, Beersel, Kortenaken en Aarschot met succes een project in.

Overzicht van de goedgekeurde projecten: zie bijlage

Subsidies steun lokale handel.docx

DOCX - 75 Kb

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor economie, Provincie Vlaams-Brabant

Alexander Leysen

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be