Hier is ’t te doen!

Eindejaarscampagne promoot lokale handel


De provincie Vlaams-Brabant organiseert van 15 december tot 15 januari haar eindejaarscampagne ‘Hier is ’t te doen!’ ​ Met deze campagne ondersteunt ze gemeenten die hun lokale handel promoten. 21 gemeenten doen mee.


“De eindejaarsperiode is voor vele lokale handelaars een topperiode”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “We bieden gemeenten een standaardpakket of extra financiële middelen aan om in deze periode de lokale handel extra te promoten”.

Gedeputeerde Schevenels en schepen Vande Reyde trapten op 12 december de eindejaarsactie 'Hier is 't te doen' af in Diest
Gedeputeerde Schevenels en schepen Vande Reyde trapten op 12 december de eindejaarsactie 'Hier is 't te doen' af in Diest

21 gemeenten gingen in op dit aanbod. Het gaat om Aarschot, Asse, Diest, Dilbeek, Galmaarden, Glabbeek, Haacht, Halle, Herent, Kampenhout, Kortenberg, Lubbeek, Machelen, Meise, Overijse, Opwijk, Pepingen, Steenokkerzeel, Roosdaal, Rotselaar, Wemmel en Zaventem.

Via een promotiecampagne worden de inwoners van de deelnemende gemeenten opgeroepen om lokaal te kopen. Bij de lokale handelaars kunnen ze bij aankoop van producten invulbonnetjes krijgen waarmee ze prijzen kunnen winnen. De deelnemende handelaars zijn zichtbaar via de poster met de slogan ‘Hier is ’t te doen’ in hun etalage. Deelnemers kunnen ook digitaal meedoen door de QR code bij deze handelaars te scannen.

“Vlaams-Brabant en Diest tellen ontzettend veel creatieve ondernemers die allen uniek zijn. Na corona volgde een energie- en inflatiecrisis. Toch blijven onze ondernemers doorgaan. Met deze eindejaarsactie wordt creatief ondernemerschap volop in de verf gezet", bevestigt Maurits Vande Reyde, schepen van lokale economie in Diest. 

De provincie Vlaams-Brabant voorziet, in samenwerking met Streekproducten Vlaams-Brabant, een extraatje. Ze komt langs bij de deelnemende gemeenten met een promotrailer. Inwoners mogen dan aan een rad draaien en maken zo kans op een extra prijs. En ze kunnen ter plekke proeven van streekproducten. ​

 

Overzicht promotours 'Hier is 't te doen' in Vlaams-Brabant:

promotour eindejaarsactie.xlsx

XLSX - 9.7 Kb

Meer info: EINDEJAARSACTIE 15 DECEMBER TOT 15 JANUARI | Ik koop lokaal (ikkooplokaalinvlaamsbrabant.be)

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Alexander Leysen

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be