Het kriebelt in #dewandelprovincie

Nieuwe wandelgids en -campagne

De lente is in het land. Dat wil zeggen tijd om te wandelen. Daarom bundelde Toerisme Vlaams-Brabant de mooiste 8 voorjaarswandelingen in de gids ‘Het kriebelt in #dewandelprovincie’. Deze wandelingen werden uitgekozen door fervente wandelaars en verrijkt met belevingstips.


“Vlaams-Brabant is al langer een populaire wandelregio. De coronacrisis heeft deze populariteit versterkt. Mensen gingen meer op ontdekking dichtbij huis. En velen deelden en delen hun wandelervaringen via sociale media”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

Fervente wandelaars kiezen de mooiste voorjaarswandelingen

Sinds 2020 geeft Toerisme Vlaams-Brabant een aantal van die lokale wandelaars de kans om hun favoriete routes, verborgen plekjes, toffe activiteiten en lekkere adresjes onderweg te delen met de rest van Vlaanderen. Met de slogan ‘Vlaams-Brabant, wij weten van wandelen’ laten deze Vlaams-Brabantse wandelaars de rest van Vlaanderen kennis maken met dé wandelprovincie.

“Hun favoriete voorjaarswandelingen werden nu gebundeld in een praktisch wandelboekje “Het kriebelt in #dewandelprovincie’. Het bevat acht uiteenlopende wandelingen gespreid over de provincie. Met het gezin langs een avonturenpad? Over onverharde paden door prachtig natuurgebied? Op zoek naar stilte en rust of flaneren door een kasteelpark? Of eerder een extra toegankelijke wandeling? Iedereen vindt hier z’n ding”, weet gedeputeerde Gunther Coppens met stellige zekerheid.

Op 14 maart stelde Toerisme Vlaams-Brabant haar nieuwe wandelgids 'Het kriebelt in #dewandelprovincie' voor
Op 14 maart stelde Toerisme Vlaams-Brabant haar nieuwe wandelgids 'Het kriebelt in #dewandelprovincie' voor

Per wandeling is er een praktische, uitscheurbare kaart die men kan meenemen onderweg. Maar pas echt interessant zijn de tips van de wandelaars. En natuurlijk is er altijd een gezellige brasserie, een volkscafé of een ijsjesbar onderweg.

Maar wie in Vlaams-Brabant komt wandelen, komt vaak niet met één dag toe. Bij elke wandeling in het boekje worden ook de logies in de buurt vermeld. De vermelde logies zijn enthousiaste wandelambassadeurs die wandelaars met open armen ontvangen en hen graag op weg helpen met nog meer wandel- en bezoektips.

Speciaal aan deze wandelgids is dat de routes gekozen werden door fervente wandelaars. Het gaat dus echt om dé mooiste wandelingen
Speciaal aan deze wandelgids is dat de routes gekozen werden door fervente wandelaars. Het gaat dus echt om dé mooiste wandelingen

Het wandelboekje ‘Het kriebelt in #dewandelprovincie’, en nog meer wandelsuggesties, kan men gratis downloaden op www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelen
Gedrukte exemplaren zijn te verkrijgen bij de toeristische infokantoren in Vlaams-Brabant.

 

#dewandelprovincie: goed voor 3.500 km wandelplezier

Vlaams-Brabant is niet voor niets dé wandelprovincie. Het aanbod bewegwijzerde wandelingen is ongezien en er is voor elk wat wils. Van korte wandellussen, naar wandelnetwerken en lange afstand wandelroutes, tot digitaal wandelen op virtuele knooppunten.
In Vlaams-Brabant is 60% van de oppervlakte bewegwijzerd met knooppunten, goed voor 2.530 km aan wandeltrajecten. In de overige 40 % liggen er 960 km aan thematisch wandellussen. ​

“De komende jaren gaan we het wandelaanbod in deze gebieden opwaarderen en aan elkaar koppelen met virtuele knooppunten. Dit zijn knooppunten die je niet ziet op het terrein, maar ontsluit via een wandelrouteplanner en een wandelapp”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “Sinds 2018 zijn er 720 km van deze virtuele wandeltrajecten bij gekomen”.
​ ​
Ook het aanbod voor de meerdaagse wandelaar is de laatste jaren sterk verbeterd. Samen met Grote Routepaden vzw werden de meerdaagse wandeltochten of streek-GR’s van het Hageland en het Dijleland aangepakt en vernieuwd.

Het volledige wandelaanbod in Vlaams-Brabant met bijna 300 gratis downloadbare kaartjes vind je op www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelen

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Gonda Craeninckx

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be