Helikopter ‘Poppy Flight’ landt in De Wijnpers

Op donderdag 1 februari organiseert de Belgische luchtmacht een ‘Poppy Flight’ als herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Een helikopter maakt een landing in één school per provincie. Voor Vlaams-Brabant is dat De Wijnpers in Leuven.

Een helikopter A109 van de Belgische luchtmacht zal op 1 februari omstreeks 11.45 uur een vlucht uitvoeren langs de 10 hoofdsteden van de provincies en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

‘We zijn blij dat onze provinciale school De Wijnpers hiervoor geselecteerd werd’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs. ‘Op elke plaats wordt er geland in een school om symbolisch de boodschap van herdenking over te brengen aan de jeugd. We zien het event als een beloning voor alle inspanningen die we dit jaar doen voor de herdenking van 100 jaar einde van de Eerste Wereldoorlog’.

‘Twee van onze leerlingen krijgen bovendien de kans om de vlucht mee te maken van de International School  Watermaal-Bosvoorde naar De Wijnpers Leuven. Deze leerlingen overhandigen bij landing een symbool van vrede, dat ze gemaakt hebben in ons project poëzieweek/gedichtendag aan de leerlingen van een andere school die op dat moment opstijgen’, zegt Lut Lambert, directeur van De Wijnpers.

De helikopter blijft telkens slechts 5 minuten aan de grond, met draaiende motor, voor er weer wordt opgestegen om naar de volgende school te vliegen.

Deze stunt krijgt de naam Poppy Flight, verwijzend naar de klaproos, hét symbool van de Eerste Wereldoorlog.

De leerlingen van het zesde en zevende jaar krijgen tijdens het vijfde lesuur, van 12 tot 12.50 uur, een uiteenzetting over de beroepsmogelijkheden bij de luchtmacht in de feestzaal.

Ook mogen twee leerlingen in het militaire luchtverkeerscontrolecentrum de hele operatie volgen.

Lut Lambert

Directeur De Wijnpers, Provincie Vlaams Brabant

Marc Florquin

Gedeputeerde, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be