Halve Maan wordt epicentrum voor vierde Vaderklapweekend

Om en bij de 150 vaders strijken komend weekend neer in Provinciaal Domein de Halve Maan in Diest. Na een verplichte pauze van twee jaar komt er dus opnieuw een Vaderklapweekend in Diest. Nerfgevecht, sumoworstelen met vader en kind, hindernissen runs voor vaders en de eerste keer overnachten in een tent voor velen maken dit weekend tot een onvergetelijke ervaring voor kind én vader.

Van over heel het land reizen vaders vrijdag en zaterdag af naar De Halve Maan. Het plan? Een weekend voor vaders en kinderen en voor velen het inruilen van hun vadercadeau gekregen van de partner.

“Na drie geslaagde edities moesten we verplicht twee jaar elkaar annuleren door corona. We zijn dan ook blij dit jaar eindelijk terug de draad op te nemen en vaders en kinderen een echte vaderdag te schenken”, zegt organisator en Vaderklap founding vader Pieter Declercq.

Dit jaar schoof het weekend een beetje op. Hierdoor kunnen oudere kinderen meedoen en kunnen moeders het nog als vaderdagcadeau geven op vaderdag. Er is een sessie van vrijdag op zaterdag en eentje van zaterdag op zondag. Tal van activiteiten staan op het programma zoals bumperball, sumoworstelen, dauwtrippen, kickeren in de vaderklapkroeg, marshmallows rond het kampvuur en veel meer.

Om alles in goede banen te leiden werken we weer samen met de jongeren van Arktos vzw. Die jongeren helpen voor het tweede jaar op rij met opbouw, klaarzetten en begeleiden. Bovendien voorzien we ook dit jaar weer een ploeg van babysits die tussen de tenten lopen, zodat de vaders rustig kunnen verbroederen rond het kampvuur.

“Vader zijn wordt al te vak onderschat, al zijn ze van onschatbare waarde. We verwelkomen de papa’s en kinderen met veel plezier in het provinciedomein Halve Maan in Diest. Het is een prachtige locatie om te vertoeven, tot rust te komen en de band met de kinderen nog te versterken”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.

Samen met de Halve Maan en Provincie Vlaams Brabant wordt het weekend zo voor 150 vaders en meer dan 230 kinderen een onvergetelijke ervaring.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Philippe Van Diest

Domeinbeheerder Halve Maan, Provincie Vlaams-Brabant

Pieter Declercq

Vaderklap

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be