Halve Maan richt Kazemat in als natuurlijk speellandschap

De raad van de provincie Vlaams-Brabant keurde het budget goed voor de herinrichting van de speelzone Kazemat van het provinciedomein Halve Maan in Diest tot een natuurlijk speellandschap.

De speelzone Kazemat in de Halve Maan in Diest heeft een hoog ‘Robin Hood’-gehalte. Het is rijk aan bomen en struiken, de plek is omsloten door vijvers en ligt wat hoger’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. ‘Maar de huidige speeltuigen in deze zone zijn verouderd en aan vervanging toe’.

De Halve Maan gaat de Kazemat herinrichten tot een natuurlijk speellandschap waar kinderen tussen 6 en 12 jaar zich kunnen uitleven.
Er komt een boomhut waarin de kinderen ook effectief kunnen spelen en zitten. Ze kunnen naar beneden via een kabel- of glijbaan.

Daarnaast worden er schuilplaatsen gebouwd via kleine natuurlijke ingrepen, zoals een wilgenbouwsel, niveauverschillen in het terrein of licht verhoogde platformen.

Het budget voor de herinrichting van De Kazemat tot een natuurlijk speellandschap bedraagt 93.000 euro.
De werken starten in het vroege voorjaar van 2019. De werken moeten klaar zijn tegen de opening van het seizoen.

Contacteer ons
Walter Zelderloo Gedeputeerde voor provinciedomeinen, Provincie Vlaams Brabant
Chris Taes Voorzitter, Provincieraad Vlaams-Brabant
Ria Schepmans Domeinbeheerder Halve Maan Diest, Provincie Vlaams Brabant
Walter Zelderloo Gedeputeerde voor provinciedomeinen, Provincie Vlaams Brabant
Chris Taes Voorzitter, Provincieraad Vlaams-Brabant
Ria Schepmans Domeinbeheerder Halve Maan Diest, Provincie Vlaams Brabant
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creƫert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven