Gwendolyn Rutten legt eed af als burgemeester van Aarschot

Op 4 februari legde Gwendolyn Rutten als burgemeester van Aarschot de eed af in handen van provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

In Vlaams-Brabant werden tot op heden 58 burgemeesters, voorgedragen na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, door Vlaams minister Liesbeth Homans, benoemd.
57 van de 65 legden reeds hun eed af in handen van provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

Vandaag volgt de burgemeester van Aarschot, Gwendolyn Rutten.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober heeft Open VlD een coalitie gesloten met N-VA en sp.a. Deze drie partijen hebben Gwendolyn Rutten voorgedragen als kandidaat-burgemeester.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoede-bestrijding, Liesbeth Homans, heeft haar op 1 februari benoemd.

Gwendolyn Rutten is geboren op 26 juni 1975.
Ze was reeds schepen in Aarschot in de legislatuur 2012-2018

Lodewijk De Witte

Provinciegouverneur Vlaams-Brabant

Roger Reynaerts

Agentschap Binnenlands Bestuur

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be