Gunther Coppens legt eed af als nieuwe gedeputeerde

Tijdens de Vlaams-Brabantse provincieraad van 15 december legde Gunther Coppens uit Sint-Pieters-Leeuw de eed af als gedeputeerde. Vanaf 1 januari vervangt hij Monique Swinnen.

 

In het coalitie-akkoord van 2018 werd afgesproken dat Monique Swinnen (CD&V) vanaf 1 januari 2021 zou vervangen worden door Gunther Coppens (N-VA).

Gunther Coppens. Is 46 jaar oud, gehuwd en vader van twee kinderen. Van opleiding is hij filosoof en hij doceerde aan de lerarenopleiding van UCLL in Leuven moraal en levensbeschouwing.

Sinds 2013 is hij in Sint-Pieters-Leeuw schepen alwaar hij vanaf januari 2021 vervangen zal worden. Hij blijft er wel nog titelvoerend schepen. Sinds 2018 is hij provincieraadslid en fractievoorzitter van de N-VA.

Hij start op 1 januari 2021 als gedeputeerde met als bevoegdheid wonen, Vlabinvest, toerisme, Vlaams beleid, onderwijs, financiën, griffie, platteland, Europa en omgevingsvergunningen voor het arrondissement Halle-Vilvoorde in eerste aanleg.

Gunther Coppens vervangt Monique Swinnen die sinds 2006 gedeputeerde en sinds 2000 provincieraadlid was. Zij was tevens van 1985 tot 1995 provincieraadslid van Brabant.

 

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be