Groen licht voor windturbine in Diest

De provincie Vlaams-Brabant keurde de milieuvergunning goed voor een windturbine van Aspiravi langs de E314 in Diest.

‘We gaan als provincie voor hernieuwbare energie, waaronder windenergie’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. ‘Windturbines produceren groene, hernieuwbare energie. Duurzame energiebronnen geven onmiddellijk positieve milieueffecten vermits ze geen CO2 uitstoten. We zijn dan ook blij met deze nieuwe windturbine in Diest. Willen we klimaatneutraal worden tegen 2040, dan moeten we nog veel meer in alternatieve energiebronnen investeren. We moeten dan immers 80 tot 95% minder CO2 uitstoten ten opzichte van 2011’ zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor leefmilieu en duurzaamheid’.

De provincie Vlaams-Brabant keurde de milieuvergunning van Aspiravi NV goed voor de uitbating van een windturbine, gelegen langs de E314, meer bepaald in de Mortelstraat in Webbekom, op de grens tussen Diest en Halen. Op deze plaats bevindt zich reeds een bestaand vergund windturbinepark met tien windturbines.
De windturbine heeft een vermogen van 3,6 MW, goed voor de energievoorziening van 2.000 gezinnen. De dichtstbijzijnde woning ligt op 430 meter van de windturbine en bevindt zich dus op voldoende afstand in verhouding tot de hinder.Bovendien worden de geluidsnormen en de regelgeving inzake slagschaduw zowel overdag als ‘s nachts nageleefd.

Dit brengt het totaal aantal vergunde windturbines in Vlaams-Brabant op 62.

Emmy Verschueren

Dienst vergunningen, Provincie Vlaams Brabant

Tie Roefs

Gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be