Gouverneur vraagt medewerking aan veiligheidsmonitor

22 politiezones in Vlaams-Brabant bevragen de bevolking

22 van de 24 Vlaams-Brabantse politiezones nemen deel aan de veiligheidsmonitor. Dat is de bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema's. Provinciegouverneur Lodewijk De Witte roept de inwoners van Vlaams-Brabant op om mee te werken aan de bevraging. Zo kunnen de veiligheidsdiensten het toekomstig veiligheidsbeleid afstemmen op de noden van de bevolking.

Momenteel wordt alles in gereedheid gebracht voor de nieuwe editie van de veiligheidsmonitorDit is een bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema’s van de FOD Binnenlandse Zaken in samenwerking met de politie en de lokale besturen. De resultaten vormen de insteek voor de nieuwe beleidsplannen voor de lokale politie en de lokale besturen, die in 2019 worden opgemaakt.

Welke problemen ervaart u in uw onmiddellijke woonomgeving?
Bent u op de hoogte van het lokale preventieaanbod?
Hoe ervaart u de werking van uw politie?
Werd u recent slachtoffer van een misdrijf?

De veiligheidsmonitor bevraagt deze thema’s in een grootschalige enquête. Binnen de provincie Vlaams-Brabant hebben 22 van de 24 politiezones ervoor gekozen aan deze bevraging deel te nemen. Inwoners van de politiezone Aarschot, AMOW, Bierbeek/Boutersem/Holsbeek/Lubbeek, BRT, Demerdal-DSZ, Dilbeek, Druivenstreek, Grimbergen, Haacht, Hageland, Herko, Kastze, K-L-M, LAN, Leuven, Pajottenland, TARL, Tienen-Hoegaarden, Vilvoorde-Machelen, Voer en Dijle, Zaventem of Zennevallei, maken kans om uitgenodigd te worden aan de bevraging deel te nemen.

Vanaf midden maart vertrekken de vragenlijsten naar heel wat inwoners van deze politiezones. In totaal verdeelt onze provincie 64.764 vragenlijsten. Wie een vragenlijst ontvangt is toevallig geselecteerd via een wetenschappelijke steekproeftrekking. Deelnemen kan zowel op papier als digitaal. De vverwerking gebeurt volledig anoniem. Alle informatie staat duidelijk uitgelegd in een begeleidende brief.

Provinciegouverneur Lodewijk De Witte hoopt alvast dat zoveel mogelijk geselecteerden aan het onderzoek zullen deelnemen. “De medewerking van de inwoners is van groot belang voor de lokale politie en bestuur. Zo kan immers rekening gehouden worden met hun standpunt over lokale veiligheid en de werking van de lokale politie en kan het toekomstig veiligheidsbeleid optimaal worden afgestemd op de noden van de inwoners.”

De resultaten van de nieuwe veiligheidsmonitor worden begin 2019 verwacht.

Lodewijk De Witte

Provinciegouverneur Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Kelly Verbist

Verbindingsambtenaar, Federale Overheid, Afdeling Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be